Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas kausā U16 regbijā vicečempioni Livonia pārspēj čempionus Baldoni

Svētdien Baldonē notikušajā Latvijas kausā regbijā U16 grupā lielisku panākumu guvuši RK “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, jo Latvijas vicečempioni livonieši izšķirošajā spēlē pārspēja šī gada Latvijas čempionus šajā grupā Baldoni/Ķekavas novada sporta skolu (ĶNSS) un ieguva kausu, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Pirms mēneša U16 grupai norisinājās Latvijas čempionāta noslēdzošais 4. posms, kurā Baldone/ĶNSS spēlē par pirmo vietu ar 42:7 neatstāja nekādas cerības “Livonia”.  Taču šāds ļoti liels baldoniešu pārsvars neatspoguļoja komandu reālo varējumu, jo livonieši nebija pašā labākajā sastāvā. Taču arī “Livonia” kluba prezidents Vigo Valdavs toreiz atzina, ka Baldone/ĶNSS bija pelnījusi uzvaru, jo bija pārliecinošāka.

Sezonu iesāka piecas komandas, bet pēdējos divos Latvijas čempionāta posmos piedalījās tikai trīs. Tāpēc priecēja, ka triju komandu vietā Latvijas kausā sacentās četras komandas, vadošajā trijām šīs grupas komandām – Baldone/ĶNSS, “Livonia/Rīga” un Eleja/Jelgavas novada sporta centrs (JNSC) – klāt nākot RK “Mītava”, kam ir ļoti spēcīgas pašu jaunāko jauniešu grupu komandas.

Sezonas laikā uzrādītie rezultāti favorīta statusu atvēlēja Baldone/ĶNSS, taču Latvijas čempionāta trešajā posmā uzvarējušie “Livonia/Rīga” bija apņēmības pilni arī cīnīties par kausa iegūšanu. Un tieši šo divu labāko komandu starpā arī noskaidrojās šī turnīra uzvarētāji.

“Livonia/Rīga” ar 32:10 pārspēja RK “Mītavu” un ar vieno no lielākajiem pārsvariem 50:5 tika galā ar Eleju/JNSC. Arī Baldonei/ĶNSS šīs divas komandas nesagādāja problēmas, ar 26:5 uzvarot Eleju un ar 45:0 neatstājot cerības “Mītavai”, atkārtojot turnīra lielāko pārsvaru (45 punkti), ko livonieši bija sasnieguši pret elejiešiem. Interesanti, ka livoniešiem lielāks pārsvars sanāca pret Eleju, bet baldoniešiem pret “Mītavu”.

Izšķirošā spēle solījās būt ļoti līdzīga, taču rezultāts beigās bija ar divu piezemējumu un realizāciju tiesu starpību jeb 14 punktiem – 26:12 par labu Artūra Baranovska trenētajiem “Livonia/Rīga” regbistiem, kuri tad kļuva par kausa ieguvējiem šajā grupā, atkārtojot “Livonia” veikumu U14 grupā pirms nedēļas.

“Puiši tiešām bija ļoti nopietni noskaņojušies šim turnīram, it īpaši pēdējai, izšķirošajai spēlei, kur norādījumu, ieteikumu un spēles zīmējums tika ievērots par 99%. Tiešām livonieši nocīnījās ļoti labi, un varēja redzēt, ka šo kausu viņi gribēja pa īstam. Tāpēc varu teikt, ka pelnīts kauss,” vērtē RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs, pasakoties arī treneriem un klubam par ieguldīto darbu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi