Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas ratiņkērlinga izlase Pekinas paralimpisko spēļu otrajā mačā piekāpjas Kanādai

Latvijas ratiņkērlinga izlase svētdien cieta zaudējumu Pekinas paralimpisko spēļu otrajā mačā.

Latvijas komanda ar rezultātu 3:10 atzina Kanādas valstsvienības pārākumu, mačam noslēdzoties sešos endos.

Plkst.13.35 pēc Latvijas laika tiks aizvadīta turnīra trešā spēle, tiekoties ar Slovākiju. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas septītais kanāls (LTV7).

Šajā spēlēpirmais ends tika izspēlēts atkārtoti, jo, pirmo reizi spēlējot, enda beigās bija nepieciešams mērīt Kanādas akmeni, vai tas atrodas ieskaites zonā. Tomēr viens no brīvprātīgajiem palīgiem akmeni izkustināja, ko vairs nevarēja nomērīt. Kanādiešiem bija izvēle paņemt savu vienu punktu vai arī spēlēt endu no jauna, izvēloties otro variantu.

Pirmajā endā kanādieši guva uzreiz četrus punktus, bet nākamajos divos latvieši atguva pa punktam. Ceturtajā endā pretinieki pievienoja vēl divus punktus un nākamajā jau panāca 10:2. Sestajā endā Latvijas izlase vienu punktu atguva, taču ar to bija par maz, lai aizķertos cīņā par uzvaru un komandas lēma spēli neturpināt.

Latvijas izlases treneris Rihards Jeske sarunā ar Latvijas Kērlinga asociāciju (LKA) stāstīja, ka komanda sākumā spēlē iegājusi lēni.

"Pirmajā endā vēl sanāca tas pārpratums ar palīgu, kurš noņēma akmeni. Tas bija tāds moments, kas nedaudz izsita no ritma. Mazas kļūdas izpildījumā, kur pielaides varēja būt uz otru pusi. Tas vērsa šo spēli mums nelabvēlīgā gultnē. Ar pirmo endu iedevām pretiniekam pārliecību. Un kanādieši ir kanādieši - viņiem to tik vien vajadzēja. Pēc tam mums bija grūti tikt atpakaļ, līdz ar to likumsakarīgs zaudējums. Jebkurā gadījumā mēs neesam satriekti. Tas nav nekas traģisks un spēlē pret Slovākiju tiks parādīts pilnīgi cits sniegums," LKA citē Jeskes teikto.

Sestdien Latvijas izlase turnīru uzsāka ar uzvaru, ar 8:4 pieveicot Dienvidkoreju.

Tikmēr Kanāda pirmajās spēlēs tika pie diviem panākumiem, ar 7:3 pārspējot Ķīnu un ar 8:4 - Šveici. Pārliecinošu panākumu izcīnīja arī Slovākija, kura ar 9:3 sagrāva ASV.

Spēlēm Latvijas komanda kvalificējās, 2019., 2020. un 2021.gada pasaules čempionātos sakrājot 15 punktus un ierindojoties astotajā vietā.

2020.gada pasaules vicečempione Kanāda kvalifikācijā sakrāja 23 punktus un pēc Krievijas izslēgšanas no spēlēm tajā ieņem otro vietu. Tikmēr Slovākija ar 15 punktiem bija nākamā aiz Latvijas.

Pēdējā pasaules čempionātā Kanāda ieņēma piekto, Latvija astoto un Slovākija desmito vietu.

2018.gada spēlēs uzvarēja Ķīna, apsteidzot Norvēģiju un Kanādu.

Pirmdien Latvija grupas turnīrā tiksies ar Igauniju un Zviedriju, otrdien ar Šveici un Norvēģiju, trešdien - ar ASV, ceturtdien - ar Lielbritāniju un Ķīnu.

Pēc Krievijas sportistu atstādināšanas no spēlēm ratiņkērlinga sacensībās ir palikušas 11 valstu komandas.

Četras labākās vienības iekļūs pusfinālā, kuru uzvarētāji cīnīsies par spēļu zeltu, bet zaudētāji - par bronzas medaļām.

Čempioni tiks noskaidroti 12.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi