Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Latvijas sporta deju pāri pusfinālā Eiropas kausā amatieriem un pasaules čempionātā profesionāļiem

Latvijas čempionāta finālisti Artūrs Freimanis un Žaklīna Sola Itālijā notikušajā Eiropas kausā Latīņamerikas (LA) dejās 24 pāru konkurencē ieguva 11.vietu, bet Vācijas pilsētā Drēzdenē pasaules čempionātā WDSF (Pasaules sporta deju federācija) Profesionāļu divīzijā LA dejās Tīna Bazikina un Marts Smolko ierindojās 8.vietā, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. 

Pagājušajā nedēļas nogalē paralēli Kanādas pilsētā Vankūverā notikušajam pasaules kausam 10 dejās un pasaules čempionātam U21 grupai Standartdejās arī citviet pasaulē norisinājās nozīmīgas sporta deju sacensības, kurās piedalījās un mūsu valsti pārstāvēja Latvijas sporta deju pāri. Vienas no tām bija Eiropas kauss LA dejās, bet otras – pasaules čempionāts LA dejās WDSF profesionāļu divīzijā (PD). 

Itālijā Eiropas kausā LA dejās Latvijas reitinga otrais pāris Artūrs Freimanis un Žaklīna Sola pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva pusfinālā, kur ierindojās 11.vietā, pārspējot Lietuvas trešo pāri, bet par trim vietām piekāpjoties Latvijas dejotājam Gustavam Arājam, kurš ar Katarīnu Vūreru ir Austrijas labākais LA deju pāris. Savukārt, citam mūsu dejotājam Sergejam Zaļeckim, kas ar Nastasiju Sakoļčiku pārstāv Baltkrieviju, nedaudz pietrūka līdz pusfinālam, un viņi palika 14.vietā. 

Uzvaru izcīnīja Ungārijas čempioni un Eiropas čempionāta pusfinālisti Andrea Silvestri un Martina Varadi, kas aiz sevis atstāja divkārtējos pasaules vicečempionus jauniešiem 10 dejās Mihaiju Vladu Parašivu / Anjelu Diandru Illes no Rumānijas un Itālijas čempionus U21 grupā Salvatori Termini un Frederiku Čilari.  

Vācijā Drēzdenē par pasaules čempioniem WDSF PD LA dejās kļuva Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminskaja no Krievijas, kuri bija pirmie visās piecās dejās. Otro vietu ieguva Vācijas pāris Pāvels Pasečņiks un Marta Arndta, kuri vēl gada sākumā startēja amatieru kārtā un martā Eiropas čempionātā ieņēma 7.vietu. Cīņā par bronzas medaļām otrs Krievijas pāris tikai nedaudz apsteidza Igaunijas dejotājus Juriju Kaganu un Anastasiju Seļivanovu, kuri profesionāļos dejo no janvāra.  Pirms tam pasaules čempionātos amatieriem ziemeļu kaimiņi nekad nebija iekļuvuši labāko 24 pāru vidū. Aiz fināla astotie savā pirmajā čempionātā profesionāļiem bija Latvijas dejotāji Marts Smolko un Tīna Bazikina.  

WDSF PD ir izveidota tikai pirms pieciem gadiem paralēli sākotnējai un ļoti daudzus gadus pastāvošajai profesionāļu federācijai WDC (World Dance Council).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dārziņš: Ļoti būtiski būs tas, kā spēsim atjaunoties

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdi...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi