Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvijas sporta deju pārim 8.vieta Pasaules čempionātā junioriem standartdejās

Maskavā notikušajā pasaules čempionātā sporta dejās Junioriem II (14-15.g.) Latvijas čempioni Roberts Bērziņš un Megija Morīte standartdeju programmā 58 pāru konkurencē ieguva 8.vietu, bet otrais Latvijas pāris Jānis Beikmanis un Annija Pivina ierindojās 18.vietā. Par čempioniem kļuva Dmitrijs Kuļebakins un Karīna Nikolajeva no Krievijas, informē Latvijas sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagāja tikai nedēļa kopš Pasaules kausa desmit dejās pieaugušajiem, un Krievijas galvaspilsētā atkal notika augsta mēroga sporta deju sacensības – Pasaules čempionāts Junioru II grupai. Mūsējie starptautiskās sacensībās pēdējā pusgadā bija startējuši maz, bet iekļūšana pusfinālā būtu bijis labs panākums reitinga līderiem R.Bērziņam/M.Morītei. Pirmajās divās kārtās viņi uzrādīja 11.rezultātu, bet ceturtdaļfinālu pārvarēja jau ar dalītu 9.-10.vietu un stabili iekļuva cerētajā pusfinālā, kurā šoreiz bija 13 pāri. Pusfinālā Roberts ar Megiju spēja pakāpties vēl drusku augstāk un izcīnīt astoto vietu. Arī otrs pāris J.Beikmanis un A.Pivina nostartēja veiksmīgi priekš sava līmeņa. Sākuši ar 27.vietu pirmajā kārtā, Jānis ar Anniju tomēr spēja kā priekšpēdējie iekļūt divdesmitčetriniekā. Ceturtdaļfinālā viņi apdzina vēl dažus pārus un ierindojās 18.vietā.

Finālā cīņa par uzvaru norisinājās starp diviem Krievijas pāriem, kuriem sākumā nopietnu konkurenci sastādīja arī Igaunijas dejotāji Verners Lāenots un Laura Lohmusa. Par čempioniem tomēr kļuva Krievijas pirmais pāris Dmitrijs Kuļebakins un Karīna Nikolajeva, aiz sevis atstājot Andreju Kovaļovu un Natāliju Karkaču. Izcīnījuši pirmo vietu lēnajā valsī, igauņi beigās palika trešie. Finālā dejoja arī Lietuvas pāris Karols Tomecki un Austeja Bliujute, kuriem piektā vieta.

Nākošo sestdien Rīgā sporta deju sacensību „Latvian open” ietvaros notiks pasaules čempionāts Junioriem II 10 deju programmā, kur mūsu valsti pārstāvēs R.Bērziņš un M.Morīte. Tā kā viņi februārī pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās bija 10.vietā, tad desmit deju programmā mūsu pārim ir labas izredzes iekļūt finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi