Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas sporta deju pārim personīgais rekords pasaules čempionātā, lietuviešiem bronza

Svētdien Vīnē pasaules čempionātā Standartdejās (ST) grupā savu labāko rezultātu sasniedza Latvijas reitinga līderi Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, kuri 80 deju pāru konkurencē ieguva 15.vietu. Par pasaules čempioniem kļuva Simone Segatore un Anete Sudola no Vācijas, bet pēc deviņu gadu pārtraukuma Lietuvu finālā ieveda un bronzas medaļas izcīnīja Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite, portālu _Diena.

lv_ informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.Pēc dažiem pieticīgiem rezultātiem pēdējā mēneša laikā dažādos Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros ļoti veiksmīgi pasaules čempionātā Austrijas galvaspilsētā nostartējuši Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, kuri šobrīd pasaules reitingā ieņem 26.vietu. Trešajā kārtā ceturtdaļfinālā viņi labāk nodejoja pēdējās divas dejas Lēno Fokstrotu un Kvikstepu un pakāpās uz 15.vietu, kas ir viņu labākais rezultāts pasaules čempionātos. Mūsu pāris pēc jaunās vērtēšanas sistēmas piecās dejās ieguva 167,53 balles, un tikai 0,8 punkti viņiem pietrūka līdz pusfinālam Līdz šim Andrejs ar Annu trīs reizes ir bijuši 18.vietā, bet pagājušā gadā tika iegūta 16.vieta. Otrs mūsu pāris Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuri pēdējos divus gadus pasaules un Eiropas čempionātos bijuši ļoti tuvu A.Rogovenko/A.Vorončukai, šoreiz saviem konkurentiem zaudēja daudz vairāk. Edgaram ar Elīzu pietrūka tikai viens punkts un nācās palikt uzreiz aiz ¼ fināla, ieņemot 26.vietu.  Pagājušā gada uzvarētāji E. Valeri/ T.Kehleta no Dānijas pēc pirmās vietas izcīnīšanas šā gada martā Eiropas čempionātā uzreiz pārgāja profesionāļos, un līdz ar to tituls bija brīvs. To izmantoja pagājušā gada otrās vietas ieguvēji Simone Segatore un Anete Sudola, pirmo reizi kļūstot par pasaules čempioniem. Tuvu Vācijas pārim bija un otro vietu ieguva bieži Latvijā startējošie Krievijas dejotāji Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova, kuri pēc piecu gadu pārtraukuma bija tikai vienīgie kaimiņzemes pārstāvji fināla sešiniekā. Par lielisku panākumu baltiešiem parūpējās Lietuvas čempioni Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite, kuri ne tikai pirmo reizi iekļuva finālā pasaules čempionātā, bet pirmo reizi izcīnīja medaļas. Pēdējo reizi Lietuva pie medaļām tika 2005.gadā, kad Arunas Bižokas un Edīte Danjute arī bija trešie. Šā gada Eiropas čempionāta finālistiem un 6.vietas ieguvējiem Vaidotam Lācītim un Veronikai Golodņevai (Lietuva) Vīnē nācās samierināties ar 7.vietu tūdaļ aiz fināla. Igaunijas čempioni Andress Līvs un Kristīna Vaha ierindojās 18.vietā, bet tikai 20.vietu ieņēma labu sniegumu rādošie Polijas pāris Dariušs Mika ar latviešu meiteni Madara Freiberga, kuri Eiropā pat iekļuva pusfinālā un izcīnīja 12.vietu.Šā gada 20.decembrī Rīgā Baltic Grand Prix ietvaros pasaules čempionāts ST dejās notiks Juniori II grupai (14-15 g.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi