Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Latvijas U-19 florbolisti pasaules čempionāta otrajā spēlē tiekas ar Dāniju

Ceturtdien plkst. 17 (pēc Latvijas laika) Latvijas junioru U19 (vīriešu) florbola izlase, kura piedalās Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā Pasaules 7.čempionātā, aizvadīs apakšgrupas otro spēli, mērojoties spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Šī mača rezultātam varētu būt izšķiroša nozīme, lai latviešu florbolisti septīto reizi pēc kārtas iekļūtu pasaules sešu labāko izlašu skaitā.

Trešdien, čempionāta pirmajā dienā, Latvijas junioriem bija nopietns pārbaudījums – spēle ar patreizējiem pasaules čempioniem un vieniem no galvenajiem šī turnīra favorītiem – Somijas florbolistiem. Mūsu puiši nepārliecinoši aizvadīja pirmo trešdaļu, ielaižot septiņus bezatbildes vārtus, bet cīņas turpinājums bija krietni līdzvērtīgāks. Latvijas izlase piekāpās ar 1:11, bet par labāko mūsu komandas rindās tika atzīts lielvārdietis Toms Akmeņlauks. Izlases galvenais treneris Īro Parviainens pēc spēles atzīmēja arī komandas kapteiņa Dāga Rozenbaha sniegumu – tieši šis valmierietis bija tas, kurš pēc efektīga caurgājiena guva goda vārtus. Jāpiebilst, ka Somijas plašsaziņas līdzekļi šo savu junioru izlasi dēvē par visu laiku labāko.

Mūsu florbolistu šīsdienas pretinieki dāņi vakar tikās ar čehiem, piedzīvojot zaudējumu ar 3:14. Arī Dānijas juniori ir piedalījušies visos sešos iepriekšējos pasaules čempionātos, bet vienmēr ieņēmuši zemāku vietu nekā mūsu izlase. Čempionātā, kurš pirms diviem gadiem arī notika Vācijā, mūsu valstsvienību ceļi nekrustojās. Dāņi toreiz ierindojās 9.vietā, bet mūsu florbolisti trešo reizi pēc kārtas bija piektie. Latvijas un Dānijas junioru izlases līdz šim aizvadījušas trīs oficiālas spēles – 2003.gada pasaules čempionātā mačs noslēdzās neizšķirti (4:4), 2005.gada čempionātā, kas notika Cēsīs un Kocēnos, mūsējie bija pārāki ar 3:2, bet uzvaras vārtus spēles pēdējā minūtē guva viens no tagadējās izlases galvenā trenera asistentiem – Artis Raitums. 2009.gada pasaules čempionātā Latvijas izlase uzvarēja ar 5:3.

Latvijas junioru izlases treneri šīsdienas mačā pret dāņiem no saviem padotajiem vēlas redzēt daudz drošāku darbību un nepiekāpību cīņā par katru laukuma kvadrātcentimetru. Analizējot pretinieku darbību vakardienas mačā pret čehiem, treneri pievērsuši uzmanību tam, ka samērā nepārliecinoša ir viņu darbība aizsardzībā, šis dāņu trūkums noteikti ir jāizmanto. Uzvara šodienas spēlē mūsu florbolistiem teorētiski garantētu vismaz 6.vietu pasaulē, taču tas nav galvenais mērķis. Rīt latviešus gaidīs spēle ar čehiem, kuriem diezgan bieži esam bijuši samērā neērti pretinieki. Mērķis – iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā – joprojām ir sasniedzams.

Pasaules čempionāta A divīzijas B apakšgrupā vakar Norvēģija ar 5:4 pārspēja Slovākiju, bet Zviedrija ar 4:3 – Šveici. Šodien A apakšgrupā Čehija tiksies ar Somiju, bet B apakšgrupā – Slovākija ar Šveici un Norvēģija ar Zviedriju.

Informāciju sagatavoja Latvijas Florbola savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi