Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris būs serbs Čutura

Par Latvijas vīriešu handbola izlases galveno treneri piektdien iecelts serbu speciālists Davors Čutura.

Līdz šim 42 gadus vecajam Čuturam nav pieredzes trenera amatā ar nacionālajām izlasēm.

"Paldies par uzticēšanos, mēs noteikti darīsim labāko un dosim visu, ko varam Latvijas izlasei. Mans pašreizējais klubs "Brixen" ir devis atļauju apvienot abus darbus. Esmu priecīgs pieņemt šo izaicinājumu," stāstīja treneris. "24 gadus esmu spēlējis handbolu, mācījies un guvis pieredzi no labākajiem treneriem un spēlētājiem. Tagad visu šo pieredzi mēģināšu ielikt Latvijas izlases spēlētājos. Mums nav jāsalīdzina sevi ar citām lielām valstīm, bet jābūt lepniem par sevi un savu nāciju."

Čutura ir bijušais handbols spēlētājs, kurš spēlējis Serbijas, Spānijas, Kataras un Francijas komandās - "Valladolid", "Benfica", "Al Jazira", "As Sadd", "Al Ahli", "Al Quiyada", "Cmhb28". Viņš bija arī Latvijas handbolista Ingara Dudes komandas biedrs Francijas komandā "Limoges", tāpat spēlējis arī Serbijas nacionālajā izlasē un šobrīd trenē Itālijas klubu "SSV Brixen".

Kā spēlētājs Čutura divas reizes kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju Spānijas handbola līgā, 2010.gadā spēlējis Eiropas Handbola federācijas (EHF) Uzvarētāju kausa finālā, kļuvis par Kataras čempionu un Portugāles Superkausa ieguvēju.

Līgums ar treneri noslēgts uz vienu gadu ar iespēju līgumu pagarināt uz vēl diviem gadiem.

Čuturam darbā ar Latvijas izlasi asistēs spānis Alvaro Senovilla Estebans, taču treneris norādīja, ka valstsvienības treneru kolektīvā gribētu redzēt arī kādu speciālistu no Latvijas.

Janvārī Latvijas handbolisti aizvadīja neveiksmīgu 2023.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, neturpinot cīņu par vietu finālturnīrā, toties pārvarēja 2024.gada Eiropas čempionāta pirmskvalifikāciju. Februārī Latvijas izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs atkāpās no amata, savu lēmumu pamatojot ar neizpildīto uzdevumu un sniegumu pasaules meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā Fēru salās, kā arī faktu, ka komandai ir nepieciešams "restarts", tajā skaitā treneru korpusā.

Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs rudenī, kad uzsāks 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kur apakšgrupā būs spēcīgas pretinieces - Francija, Polija un Itālija.

Latvijas vīriešu handbola izlasi līdz šim vadījuši arī Dzintars Kurmis, Andris Gulbis, Jānis Žīdens, Andris Ulāns, Valdis Labanovskis, Uģis Vikštrems, Armands Uščins, Ārons Cīrke un Veršakovs.

pievienota 3.-7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi