Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas vīriešu kērlinga izlase netiek pie iespējas cīnīties par vietu pasaules čempionātā

Latvijas vīriešu kērlinga izlase piektdien piedzīvoja zaudējumu Zviedrijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra finālspēlē.

Latvijas izlase tādējādi nav tikusi pie iespējas cīnīties par vietu nākamā gada pasaules čempionātā, kurā būtu iespējams nopelnīt ieskaites punktus cīņā par vietu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Turnīra finālspēlē Latvijas izlase, kas jau ar iekļūšanu finālā iepriekš nodrošināja atgriešanos Eiropas čempionāta A divīzijā, ar rezultātu 4-7 zaudēja Somijai. Iepriekš abas komandas savā starpā tikās arī ceturtdien, kad Latvijas izlase uzvarēja ar 6-5 un automātiski nopelnīja ceļazīmi uz finālu.

Uz pirmajā endā zaudētiem trim punktiem Latvijas izlase atbildēja ar diviem gūtiem punktiem trešajā endā, tomēr jau pēc nākamā enda somi bija izvirzījušies vadībā ar 5-2. Nākamo trīs endu laikā katra komanda guva pa vienam punktam, ar gūtiem punktiem apmainoties arī astotajā un devītajā endā.

Fināla uzvarētājiem - somiem - būs iespēja spēkoties ar A divīzijas astoto spēcīgāko komandu Franciju, sērijā līdz divām uzvarām izspēlējot ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Sakārt Latvijas izlasei turnīrs ir noslēdzies.

Iepriekš apakšgrupas sacensībās Latvijas izlase ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ieņēma pirmo vietu savā grupā, bet izslēgšanas spēļu mačā, tiekoties pamatturnīra divām spēcīgākajām komandām, Latvijas izlase ceturtdien ar 6-5 uzvarēja Somiju.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase piektdien izcīnīja uzvaru B divīzijas turnīra finālspēlē, ar rezultātu 7-4 pārspējot Norvēģiju. Latvijas vienība tikusi pie iespējas spēkoties pārspēlēs par ceļazīmi uz pasaules čempionātu, tomēr šādas tiesības Latvijas komandai kā gaidāmā turnīra rīkotājiem jau ir.

Pēc pieciem endiem Latvijas izlase atradās zaudētājos ar 1-4, tomēr septītajā endā gūtais viens punkts un astotajā endā izcīnītie četri punkti ļāva Latvijai izvirzīties vadībā ar 6-4. Devītajā endā latvietes tika pie vēl viena bezatbildes punkta, svinot uzvaru.

Pirms tam ar sešām uzvarām deviņās spēlēs Latvijas izlase B divīzijas kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā desmit komandu konkurencē. Ceturtdien pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, sacenšoties apakšgrupas turnīra trešajai un ceturtajai spēcīgākajai komandai, Latvija ar 9-4 uzvarēja Austriju, bet vēlāk sekojošajā pusfināla mačā ar 9-3 pārspēja Igauniju, arī nodrošinot atgriešanos A divīzijā.

Kā ziņots, divas labākās komandas sieviešu un vīriešu konkurencē izcīnījušas tiesības piedalīties nākamā gada A grupas čempionātā, bet spēcīgākā piedalīsies pārspēlēs par tiesībām startēt pasaules čempionātā, kurā gan Latvijas sieviešu izlase jau garantējusi vietu.

Dalību pārspēlēs ar kādu no A divīzijas komandām Latvijas sieviešu vienība uzsāks piektdien, spēkojoties sērijā līdz divām uzvarām.

Eiropas čempionāta A grupā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē piedalās desmit komandas, no kurām septiņas labākās iegūs tiesības piedalīties nākamā gada pasaules čempionātā, bet divas komandas nākamajā sezonā piedalīsies B grupā. B divīzijas čempionātā vīriešu konkurencē piedalās 16 komandas, savukārt sieviešu konkurencē - desmit komandas.

Latvijas sieviešu izlase sev jau garantējusi vietu nākamā gada pasaules čempionātā, kas risināsies Rīgā. Pasaules čempionāts būs pēdējā iespēja komandām cīnīties par 2014.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas punktiem.

Kā ziņots, pagājušajā gadā gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu izlases spēlēja Eiropas čempionāta A divīzijā, bet nespēja saglabāt tajā vietas. Sieviešu izlase A divīzijā spēja noturēties divus gadus, bet vīrieši sacentās pirmo reizi.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš, Roberts Krusts.
Latvijas sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Iveta Staša-Šaršune, Ieva Krusta, Zanda Bikše, Una Ģērmane, Dace Munča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi