Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Latviju PČ vieglatlētikā Pekinā pārstāvēs vismaz deviņi sportisti

Latviju šomēnes Ķīnas galvaspilsētā Pekinā gaidāmajā pasaules čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs vismaz deviņi sportisti, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Uz pasaules čempionātu dosies normatīvus izpildījušie atlēti - šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala, septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa, tāllēcēja Aiga Grabuste, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kārtslēcējs Mareks Ārents, vesera metējs Igors Sokolovs, soļotājs Arnis Rumbenieks un maratona skrējēja Anita Kažemāka.

Normatīvu izpildījuši arī maratonisti Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, tomēr viņi prognozējamā karstuma dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nav pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits, tāpēc šajās disciplīnās varēs piedalīties arī tie sportisti, kuri nav izpildījuši sacensību normatīvus. Līdz ar to Latvijas komandai varētu vēl pievienoties četri atlēti - skrējēja Gunta Latiševa-Čudare, šķēpmetējas Anete Kociņa un Līna Mūze, kā arī lodes grūdējs Māris Urtāns -, par kuru potenciālo dalību pasaules čempionātā LVS gaida atbildi no Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF). Plānots, ka atbildi par šiem sportistiem LVS saņems otrdien.

"Uzskatu, ka izlase ir spēcīga. Ir pamats domāt par vairāku sportistu iekļūšanu finālos un arī medaļām. Ceru, ka Pekinas karstums netraucēs sportistiem uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Vairāki izlases sportisti šobrīd ir ļoti labā formā. To pierāda rezultāti sacensībās Latvijā - Prezidenta balvas izcīņā un Latvijas čempionātā," stāstīja Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs.

Kā zināms, pasaules čempionāts Pekinā norisināsies no 22. līdz 30.augustam.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi