Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liela interese par sezonas atklāšanas sacensībām kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos

Kamanu suņu sporta klubs ar Ropažu novada domes un Latvijas kamanu suņu sporta federācijas atbalstu šo sestdien rīko jau tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Zaļie gurķi 2024, kas šogad izsaukušas lielu interesi, dalībnieku skaitam sniedzoties pāri simtam un piedaloties trīs valstu pārstāvjiem, kuru vidū būs arī vairāki pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki.

Šīs tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības paredzētas iesācējiem spēku izmēģināšanai un elites sportistiem bezsniega sezonas atklāšanai.  Sacensības notiks 2024. gada 6. aprīlī Ropažu novada Garkalnes pagastā pie Asaru ezera. Starts paredzēts plkst.11.

Kopā pieteikti 109 dalībnieki no trim valstīm iesācēju, elites, bērnu, kā arī suņu veterānu klasēs. “Īpaši priecē tas, ka pieteikušies 27 bērni trijās vecuma grupās un šīs klases, pateicoties Ropažu novadam, iespējams nodrošināt bez maksas,” stāsta sacensību rīkotājs Mārtiņš Kristons.

Starp pilnīgiem iesācējiem un pieredzējušiem elites sportistiem bezsniega sezonu atklās arī pasaules čempions Hardi Rīss un vicečempions Silvers Vīra no Igaunijas. Latviju pārstāvēs divkārtējais pasaules vicečempions Alens Zvilna un pasaules vicečempions Mārtiņš Kristons, bet Lietuvu - Eiropas čempione Indre Daujotiene. Dalībnieku vidū būs arī šoziem prestižākajās Eiropas garo distanču sacensībās "Finmarksloppet" Norvēģijā 600km distanci no Baltijas valstīm kā pirmā pievarējusī limbažniece Sanita Vīksne.

Sportisti kopā ar suņiem sacentīsies velokartu jeb kamanu, skrejriteņu jeb skūteru, velosipēdu jeb baikdžoringa un skriešanas jeb kanikrosa disciplīnās. Apbalvošanā atsevišķi tiks izdalītas iesācēju un pieredzējušo sportistu klases. Jaunums sacensībās ir suņu - veterānu klase, kur piedalīsies pieredzējuši kamanu vilcēji virs 10 gadu vecuma īsākā distancē, tostarp arī kādreizējie Latvijas, Baltijas un pasaules čempioni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi