Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Lodes grūdējs Bergs gūst sudraba medaļu Pekinas paralimpiskajās spēlēs

Edgars Bergs svētdien izcīnīja sudraba medaļu lodes grūšanā un nodrošināja Latvijai jau trešo godalgu Pekinas paralimpiskajās spēlēs, liecina organizatoru informācija.

Berga sasniegtie 15,54 metri bija otrais labākais rezultāts gan distances ziņā, gan pēc gūtajiem punktiem, ko aprēķina, vietu sadalījuma noteikšanai pielietojot katrai medicīniskajai grupai savu koeficientu. Berga rēķinā bija 1075 punkti.

Uzvarēja ķīnietis Guo Vejs ar 1122 punktiem, kas deviņu dalībnieku konkurencē tika piešķirti par rezultātu 16,22 metri. Bergs iepriekš Pekinā vēl guva 5. vietu diska mešanā.

Sievietēm sacensībās diska mešanā Ingrīda Priede ieņēma 6. vietu ar sasniegtajiem 27,64 metriem un 933 punktiem. Par čempionu kļuva Ķīnas diska metēja Mi Na ar 1146 punktiem (33,67 metri).

Jau ziņots, ka diska mešanā par Pekinas paralimpisko spēļu čempionu iepriekš kļuva Aigars Apinis, bet lodes grūšanā viņš nopelnīja sudraba godalgu. Apinis ir jau divkārtējs paralimpisko spēļu čempions, jo pirmo titulu viņš ieguva pirms četriem gadiem Atēnās.

Paralimpiskās spēles Pekinā notiks līdz 17.septembrim.

Latvija paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti. Pirmās medaļas tika gūtas 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja 3.vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Četrus gadus vēlāk Atēnās Apinis kļuva par Latvijas pirmo paralimpisko spēļu čempionu, paliekot nepārspēts diska mešanā. Savukārt Bergs ieguva sudrabu un bronzu attiecīgi lodes grūšanā un diska mešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi