Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunātu sporta budžeta prioritātes 2025. gadam. Īpaša uzmanība jāvelta sporta federāciju finansējuma sadales kritēriju apspriešanai, novēršot situācijas, kad sporta sabiedrība par pieņemtajiem lēmumiem un izmaiņām uzzina lēmumu pieņemšanas dienā.

Jau vairākus mēnešus valsts līmenī un sabiedrībā tiek plaši apspriests nākamā gada budžets, tā sadale un apmērs. Sabiedrībai tiek dažādos veidos signalizēts, ka priekšā ir izaicinoši laiki, un daudziem jāmeklē taupības risinājumi. Sporta nozare ar katru gadu saskaras ar arvien lielākām grūtībām piesaistīt finansējumu, kas ietekmē sporta attīstību, rūpes par sasniegumiem un sabiedrības sportisko aktivitāšu kultūru kopumā.

Raimonds Lazdiņš: "Mēs uzskatām, ka mums, kā vienam no lielākajiem sporta nozares pārstāvjiem, kas apvieno 41 sporta organizāciju, ir jāiesaistās sporta budžeta veidošanā. LOK pienākums ir pārstāvēt savu biedru intereses sarunās ar valdību un panākt labāko iespējamo risinājumu, kā arī iepazīstināt Nacionālās sporta padomes locekļus ar perspektīvām un specifiku tieši sporta nozarē. Visā Eiropā un pasaulē sports un sportiskās aktivitātes ieņem arvien būtiskāku lomu cilvēku ikdienā un sabiedrības pastāvēšanā vispār. Ja mēs šodien par šiem jautājumiem nerunāsim un neaktualizēsim tos, tad pēc gadiem 5 vai 10 arvien vairāk saskarsimies ar izaicinājumiem veselības aprūpes sistēmā, aizsardzības sistēmā, demogrāfijas jautājumos un citur. Jāsaprot, ka šie jautājumi ir jāskata kompleksi un raugoties ilgtermiņā."

Pirms mēneša noslēdzās Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas hokeja izlase izcīnīja tiesības piedalīties Ziemas Olimpiskajās spēlēs Milānā-Kortīnā. Arī citu sporta veidu pārstāvji 2025. gadā turpinās piedalīties kvalifikācijas turnīros un krāt reitinga punktus, lai nodrošinātu vietu spēlēs. 2-3 nedēļu garumā  Olimpiskās spēles piesaista lielu daļu sabiedrības uzmanības, kas piedzīvo emocionālus pārdzīvojumus un gūst pozitīvas sajūtas, atslēdzoties no ikdienas rūpēm un iegūstot motivāciju sportiskām aktivitātēm un nodarbēm. Lai Latvija tiktu pārstāvētā lielākajā sporta notikumā pasaulē un varētu cīnīties par augstvērtīgiem rezultātiem, tam ir jāatvēl finansējums un par sportistu gatavošanos jādomā labu laiku pirms pašām spēlēm.

Joprojām nav skaidrības par sporta federāciju finansējuma sadales kritērijiem un objektīvu to izvērtēšanas kārtību, kas arī būtu jāizdiskutē Nacionālajā sporta padomē. Tāpat jāskata jautājums par sporta infrastruktūras ilgtspējību un pielietojamību.


 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi