Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LU Duālās karjeras sporta stipendiju saņems 43 sportisti, tostarp kamaniņu braucēja Vītola

Latvijas Universitātes (LU) Sporta centrs jau vairākus gadus atbalsta sportistus, kuri nolēmuši apvienot augsta līmeņa sportu ar studijām LU. Ne velti šī sportistu atbalsta programma tiek dēvēta par Duālo karjeru, jo tā ļauj sportistiem apvienot sporta un izglītības karjeru, vienlaikus nodrošinot atbalstu abās jomās. 2022. / 2023. gada pavasara semestrī Duālās karjeras sporta stipendiju saņems kopumā 43 sportisti.

Katrs atbalsta saņēmējs ir pierādījis savas spējas gan sportā, gan akadēmiskajā vidē. Duālās karjeras sportistu vidū tiek pārstāvēti dažādi sporta veidi, tostarp basketbols, volejbols, florbols, vieglatlētika un citi sporta veidi. Šie sportisti ir parādījuši lieliskus rezultātus sportā, bet, kā uzsver LU Sporta centrs – arī viņu sasniegumi izglītības jomā ir tikpat augstvērtīgi un svarīgi.

Lai saņemtu sporta stipendiju mācību maksas atlaides veidā, sportistiem bija sekmīgi jānokārto  1. semestra studiju kursu pārbaudījumi, iegūstot labus vērtējumus un pabeidzot savus kursus.

Kamaniņu braucēja, Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja, LU studente Elīna Ieva Vītola par Duālo karjeru izsakās šādi: “Man kā sportistei bija svarīgi mācīties, jo sports nav mūžīgs. Ir jābūt kādam balstam, lai pēc sportista karjeras nebūtu kā no laivas izmesta. Ļoti vēlējos mācīties Latvijas Universitātē, jo šeit ir studiju programma, kas man interesē. Pēc tam, kad painteresējos vairāk, noskaidroju, ka LU tiek domāts par sportistiem un ir izveidota Duālā karjeras programma, kas bija tieši tas, kas man bija nepieciešams, jo ziemā lielu daļu laika neesmu Latvijā sacensību dēļ. Studijās man iet labi, lektori ir pretimnākoši, un pats galvenais, ka izdodas apvienot studijas ar profesionālo sportu. Tas viss nebūtu iespējas bez Duālās karjeras!”

Duālā karjera ir svarīgs solis pretī sporta un izglītības apvienošanai, kas ļauj sportistiem sasniegt savus mērķus abās jomās. Tas ir arī svarīgs aspekts jaunajai sportistu paaudzei, ka sporta un izglītības apvienošana ir iespējama un ka sportistiem ir iespēja attīstīt savu talantu un prasmes abās jomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi