Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas vingrotāja Polstjanaja atteikusies pārstāvēt Latviju

Mākslas vingrotāja Jeļizaveta Polstjanaja atteikusies pārstāvēt Latviju, un nav zināms, vai sportiste kādreiz vispār startēs zem sarkanbaltsarkanā karoga, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Vingrošanas federācijas (LVF) ģenerālsekretāre Natālija Prokofjeva.

Polstjanaja, kura 2018.gada aprīlī tika uzņemta Latvijas pilsonībā un kurai ir Latvijas un Krievijas dubultpilsonība, augustā sociālajā vietnē "Instagram" apgalvoja, ka viņai liegts piedalīties šī gada pasaules čempionātā, kas septembra vidū norisināsies Bulgārijā. Sportiste pieļāva iespēju, ka jūnijā notikušais Eiropas čempionāts, iespējams, bijušas pēdējās sacensības viņas karjerā.

Skaidrojot plašāk savu paziņojumu, Polstjanaja aģentūrai LETA apgalvoja, ka viņai tikusi atsūtīta vēstule ultimatīvā formā - atteikties no Krievijas pilsonības un turpināt pārstāvēt Latviju vai arī viņa tikšot izslēgta no izlases.  

Kā aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) jūlija beigās LVF nosūtījusi vēstuli ar mērķi gūt informāciju par sportistes turpmākajiem plāniem attiecībā uz Krievijas pilsonības statusu. Sportisti, kuriem vienlaikus ar Latvijas ir arī Krievijas vai Baltkrievijas valsts piederības, nevar pretendēt uz Latvijas budžeta līdzekļiem, tai skaitā LOV finansējumu, tomēr, arī nesaņemot atbalstu no Latvijas budžeta līdzekļiem, viņiem netiek liegts pārstāvēt Latviju.

Polstjanaja aģentūrai LETA sacīja, ka atteikties no Krievijas pilsonības nevarot, jo Krievijā dzīvo sportistes ģimene, draugi un tuvākie.

Pagājušajā nedēļā LVF ļāva Polstjanajai piedalīties pasaules čempionātā par personīgajiem līdzekļiem un norādīja, ka viņai nedēļas laikā ir jāinformē, vai piedalīsies augusta beigās Rumānijā gaidāmajā Pasaules Izaicinājuma kausā un septembra vidū Bulgārijā paredzētajā pasaules čempionātā. 

"Saņēmām no viņas atbildi, ka pašlaik viņa atsakās startēt zem Latvijas karoga. Viņai esot pasliktinājies emocionālais stāvoklis un nav iespējams trenēties Latvijā, un viņa neredz jēgu turpināt savu sporta karjeru Latvijā," aģentūrai LETA trešdien atklāja Prokofjeva.

Pagājušajā nedēļā Polstjanaja par savu situāciju nedaudz stāstīja arī Krievijas valsts raidorganizācijai "Rossija 24", kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika aizliegta Latvijā saistībā ar tiešiem draudiem valsts drošībai.

"No savas puses izdarījām visu, lai palīdzētu risināt šo situāciju, taču viņa izvēlējās vispirms vērsties medijos. Neuzskatām, ka ir pareizi no sportistes puses iekšējas domstarpības risināt ar mediju starpniecību," teica Prokofjeva. 

19 gadus vecā Polstjanaja pērnā gada pasaules čempionātā izcīnīja 15.vietu daudzcīņā, bet šī gada Eiropas čempionātā viņa bija 12.pozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi