Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Maļuka atzīst, ka salūzusi emocionāli, bet uz nākamajām spēlēm noteikti brauks

Latvijas vadošā peldētāja Ieva Maļuka atzīst, ka savā Parīzes olimpiskajā startā, visticamāk, salūzusi emocionāli, bet ir apņēmības pilna piedalīties arī 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs, kas viņai būs jau trešās karjerā.

200 metru kompleksajā distancē Maļuka finišēja ar laiku 2:15,79, no sev piederošā Latvijas rekorda atpaliekot par 1,61 sekundi. Tas deva 26. vietu 34 peldētāju vidū.

“Esmu diezgan priecīga, kaut arī rezultāts nav tāds, kādu gribētu sasniegt. Kā ir tā ir,” sportiste teica pēc sava finiša, paužot, ka, visticamāk, labākam laikam pietrūkuši daudzi faktori. “Pieredze, jāturpina strādāt treniņos. Ir daudz pie kā piestrādāt, var mierīgi strādāt tālāk.”

Maļuka stāstīja, ka, pieejot pie baseina, sajutusi uztraukumu, bet atzīst, ka šobrīd neko vairs nevar mainīt. “Kad izkāpu no baseina, biju emociju pārpildīta. Kad būs laiks, apsēdīšos, paanalizēšu savus peldējumus.”

Savas pirmās olimpiskās spēles Maļuka piedzīvoja pirms trim gadiem Tokijā, esot vien 18 gadus veca. “Pagājušā bija kovida olimpiāde, šī ir pirmā ar skatītājiem, īpaši ļoti skaļiem francūžiem. Malači, ka viņi atbalsta savējos un pārējos peldētājus. Emocionāli man ir pie kā piestrādāt pirms nākamajām olimpiskajām spēlēm,” stāsta sportiste, atzīstot, ka, visticamāk, nedaudz salūzusi emocionāli.

“Tuvākais plāns ir nedaudz atpūsties, sagatavoties jaunajai sezonai un strādāt tālāk,” apņēmības pilna ir peldētāja, kura iepriekšējos divus gadus pavadīja Arizonas Štata universitātē, bet uz nākamajām divām sezonām pievienojusies Džordžijas Universitātei. “Vecajā skolā notika treneru maiņa un izlēmu, ka man pozitīvāk būs trenēties kaut kur citur. No jaunās skolas sagaidu labus rezultātus un vairāk izaugsmes.”

Maļuka pauž, ka nezina, ko darīs pēc augstskolas absolvēšanas, bet uz jautājumu vai piedalīsies 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs bez šaubīšanās atbildēja, ka jā. “Pašlaik esmu tajā dzīves posmā, ka ir divdesmit ar kaut ko gadi, laiks skrien un īsti nezini, kur attapsies rīt.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi