Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Martinam Dukuram trīs sekundes simtdaļas liedz kļūt par trīskārtēju pasaules čempionu

Pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs sestdien izcīnīja otro vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā pasaules čempionātā, par trīs sekundes simtdaļu tiesu atpaliekot no sava trešā čempiona titula pēc kārtas. Savukārt M.Dukura vecākais brālis Tomass Dukurs pēc otrās dienas neveiksmēm ierindojās astotajā vietā.

Pēc trim braucieniem sportistus šķīra 0,46 sekundes. Savukārt ceturto braucienu latvietis veica daudz pārliecinošāk, attīstot lielisku ātrumu, tomēr tas neļāva līdz galam sadeldēt lielo atstarpi līdz Tretjakovam. Četru braucienu summā tā palika 0,03 sekunžu izteiksmē. Trešajā vietā palikušo Sergeju Čudinovu no Krievijas M.Dukurs apsteidza par 2,24 sekundēm.

Trešo braucienu M.Dukurs veica ar divām rupjām kļūdām, kas izdzēsa cerīgās brauciena sākuma tendences un lika tālu priekšā palaist sacensību līderi Aleksandru Tretjakovu no Krievijas.

M.Dukurs pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem arī ieņēma otro vietu, Tretjakovam zaudējot vien 0,09 sekundes. Savukārt T.Dukurs atradās ceturtajā pozīcijā 1,26 sekundes aiz līdera. Trešo braucienu T.Dukurs veica nepārliecinoši, nespējot attīstīt ātrumu, kas viņam lika atkāpties uz piekto vietu.

Čempionātā M.Dukuram biija iespēja sasniegt unikālu rekordu - triumfa gadījumā viņš kļūs par pirmo sportistu vēsturē, kurš izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus pēc kārtas. Kopumā trīs reizes pasaules čempionātā vēl triumfējis tikai šveicietis Gregors Štēli, kuram tas bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā. Pasaules čempions tiks noskaidrots četru braucienu summā.

Kā zināms, pirms divām nedēļām M.Dukurs Īglsas trasē Austrijā ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu, bet viņa brālis Tomass ieguva trešo vietu.

Pagājušajā gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Kopumā kopš 2011.gada sākuma M.Dukurs triumfējis 20 no 22 Pasaules kausa un pasaules čempionāta ietvaros notikušajām sacīkstēm. Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs sezonas astoņos Pasaules kausa posmos izcīnījis septiņas uzvaras, bet T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpis četras reizes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1785 punktiem un teorētiski viņu var apsteigt vien brālis Tomass, kuram ir 1562 punkti. Par uzvaru posmā dod 225 punktus. Savukārt trešais ar 1460 punktiem ir Aleksandrs Krekels no Vācijas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi