Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Melbārdis: Bija doma pamest aktīvo sportu

Jaunais Latvijas izlases bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš nesen atgriezās no Pasaules kausa posma Vitenbergas trasē Vācijā, kurā izcīnija bronzas medaļas gan divniekos, gan četriniekos, intervijā portālam bobslejs.lv atzinis, ka ir bijuši brīži, kad vēlējies mest mieru profesionālajam sportam.

"Mans boba pilota stāžs pagaidām vēl ir skaitāms mēnešos. Vēl īsti nav pagājis gads, kopš esmu jau pastāvīgi pie boba stūres svirām. Patiesībā pirms Vankūveras Olimpiskajām spēlēm es vienu brīdi ļoti nopietni apsvēru – varbūt mest malā šo bobsleja lietu un pievērsties kam citam dzīvē. Atklāti sakot, es tajā brīdī pārdomāju, vai vispār neiet projām no profesionālā sporta, jo iekšēji bija sajūtas, ka viss iespējamais ir sasniegts un nekāda tālāka izaugsme man, kā profesionālam sportistam, nav saredzama... Tomēr intereses pēc izdomāju, ka jāpamēģina stūrēt bobu," atzina O.Melbārdis.

"Esmu jau vēl tikai iesācējs pilota lomā. Taču ir skaidrs, ka nu esmu bobslejā uz ilgāku palikšanu. Teikšu godīgi – labi, ka pamēģināju pilotēt bobu, jo līdz ar to radās jaunas emocijas, jauni mērķi."

O.Melbārdis arī uzsvēra, ka bez mērķiem neko nevar sasniegt: "Es jau tagad uzreiz neceru uzvarēt Eiropas un Pasaules kausos. Tik lielas ambīcijas es uzreiz neizvirzu, bet tie ir mazie solīši, kurus tagad speru uz augšu."

"Bobslejs ir mans darbs. Un profesionālam sportistam lielāko dienas daļu aizņem treniņi. Ir dienas, kad treniņš notiek vienu reizi, bet citreiz – divas reizes dienā. Tad vēl treniņnometnes divu nedēļu garumā. Un protams – ziemas sezonā, kad notiek sacensības dažādās pasaules valstīs, ir visgrūtāk – faktiski visu ziemu esam prom no mājām. Sākumā tas bija ļoti grūti, bet tagad jau pierasts. Nenoliegšu – ir brīži, kad ļoti gribas mājās, pie savējiem. Ja sacensībās veicas un ir pozitīvas emocijas, tad viss ir kārtībā un ilgo prombūtni no mājām var paciest. Bet, kad neveicas, tad uznāk drūmākas domas un ļoti gribas mājās."

Pēc divām iegūtajām trešajām vietām Pasaules kausa posmā Vācijā, O.Melbārdis skaidroja, ka lielā popularitāte, kādu tagad ieguvis, nekad nav patikusi: "Man nekad nav patikusi liela popularitāte. Bet tagad man nekas cits neatliek – jācenšas šo faktu nolikt pozīcijā, ka tas man nav slogs, jo pretējā gadījumā man tas var tikai kaitēt. Nenoliegšu – man tagad nes avīzes un rāda – redz, kur par tevi raksta! Taču es to šobrīd cenšos uztvert kā jaunu situāciju, bet ne kā slogu. Esmu reāls – kad esi zenītā, tad visi zvana, iztaujā, ja nokrīti zemāk, tad iestājas klusums... Bet mēs tāpat centīsimies sasniegt maksimālu rezultātu, cik spēsim, neatkarīgi no tā, cik populāri būsim."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi