Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Melbārdis: Sezona izvērtās negaidīti laba

Neskatoties uz daudzajām likstām, nupat aizvadītā sezona izdevās negaidīti laba, uzskata Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kura vadītā četrinieku ekipāža februāra beigās izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Kā zināms, Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu februāra beigās Austrijas trasē Īglsā kļuva par pasaules čempioniem. Latvijas neatkarības vēsturē šī ir pirmā reize, kad izcīnīta zelta medaļa bobslejā.

Pie zelta medaļām latvieši tika izcilā veidā, jo pirmajā braucienā viņiem bija tikai 19.starta numurs, pēc pirmās dienas diviem braucieniem bija tikai septītie, trešajā braucienā jau tika uz otro pozīciju, bet pēdējā izcīnīja skaistu uzvaru. Šis kvartets ir arī 2014.gada Soču olimpisko spēļu vicečempioni.

"Svarīgākajos mačos maksimāli nokoncentrējāmies un izdarījām visu. Tas, ka gājām uz medaļu, bija skaidrs, bet pēc pirmās sacensību dienas likās, ka par zeltu būs grūti cīnīties. Tās bija spilgtas emocijas. Kauss pats par sevi nav smags, bet nāca ļoti grūti," žurnālistiem otrdien pēc atgriešanās Latvijā sacīja Melbārdis.

Sezonas vidū Melbārdis muguras problēmu dēļ nestartēja Pasaules kausa posmos ASV trasēs Leikplesidā un Pārksitijā, kas neļāva pacīnīties par labām vietām kopvērtējumā kā pērn. Pagājušajā sezonā Melbārdis kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē.

"Sezona bija grūta ar daudzām likstām, tāpēc liels atvieglojums, ka tā noslēgta ar labiem rezultātiem. Tā pat izdevās negaidīti laba, par to ir liels prieks. Satikt ģimeni un atpūsties ir pirmais, ko gribās izdarīt. Veselība ir nākamais, par ko jādomā. Jāizvērtē kļūdas un jāskatās, kā darboties tālāk," teica Melbārdis.

Kā zināms, sezonas noslēgumā Latvijas bobslejistiem nācās iztikt bez izlases galvenā trenera Sanda Prūša klātbūtnes, kurš pasaules čempionāta laikā Īglsas trasē paslīdēja un salauza labās kājas potīti.

"Nekas daudz nemainījās, vienkārši nebija viņa (fiziskas) klātbūtnes. Olafs Kļaviņš ņēma mūs savās rokās, viss notika. Darījām to, ko darījām līdz šim," pastāstīja Melbārdis.

Kā zināms, pērn decembrī pirms Pasaules kausa posma Kēnigsē (Vācija) notika izloze, kurā tiesības doties aizvadīt testa braucienus 2018.gada olimpisko spēļu Phjončhanas trasē ieguva Martins Dukurs un bobsleja pilots Oskars Melbārdis, savukārt no kamaniņu braucējiem pie šādas iespējas tika brāļi Andris un Juris Šici.

Tiesa, iecerētie testi pagājušajā nedēļā netika aizvadīti, kā paredzēts, jo organizatoriem neizdevās trasē sagatavot pietiekami kvalitatīvu ledu.

"Kamaniņu braucēji un skeletonisti vēl nobrauca, bet mēs vairs netikām. Bija iespēja trasi izstaigāt un nedaudz iegūt kaut kādu informāciju. Vizuāli trase ir interesanta, grūta, būs ļoti labi jābrauc, tā tiešām nebūs no vieglākajām trasēm. Patika starta estakāde, tā ir mums piemērotāka, garāka, bet trase būs tiešām grūta, būs jāpacīnās," pēc atgriešanās no Dienvidkorejas pastāstīja Melbārdis.

"Oktobrī paredzēts atkal braukt uz turieni, un domāju, ka līdz tam būs daudzi soļi sperti uz priekšu un pēc diviem gadiem to vietu vairs nevarēs pazīt," piebilda Latvijas vadošais bobsleja pilots.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi