Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Melbārža četriniekam piektā vieta Eiropas čempionātā bobslejā; Ķibermanis - devītais

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā četrinieku ekipāža svētdien ierindojās piektajā vietā Īglsas trasē Austrijā notikušajā Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkas piekto vietu ieņēma gan Pasaules kausa posma, gan Eiropas čempionāta ieskaitē, savukārt jaunais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Jāni Strengu abās šajās ieskaitēs ierindojās devītajā vietā. Ķibermanis tādējādi uzrādījis savu karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa ietvaros.

Pēc pirmā brauciena Melbārdis atradās devītajā vietā, tomēr otrajā braucienā uzrādītais starta rekords un kopējais trešais labākais laiks ļāva pakāpties uz piekto pozīciju. Savukārt Ķibermanis otrajā braucienā pakāpās no pirmajā braucienā ieņemtās desmitās pozīcijas.

Par posma uzvarētāju un Eiropas čempionu kļuva vācietis Maksimiljans Arnts, kuram 0,16 sekundes piekāpās šveicietis Beāts Hefti. Savukārt vēl par 0,02 sekundēm atpalika cits vācietis Tomass Floršucs. Melbārža ekipāža uzvarētājam zaudēja 0,50 sekundes, bet Ķibermaņa ekipāža - 0,65 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderpozīcijā ar 1574 punktiem joprojām atrodas Arnts, kurš par 47 punktiem apsteidz krievu Aleksandru Zubkovu. Trešo vietu ar 1442 punktiem ieņem vācu pilots Manuels Mahata, bet viņam ar 1400 punktiem seko Melbārdis.

Žaļims ar 264 punktiem atrodas 28.vietā, bet Ķibermanis ar 156 punktiem atrodas 30.pozīcijā. Tāpat Melbārdis ar 2802 punktiem pašlaik atrodas kombinācijas līderpozīcijā, kur divnieku un četrinieku sacensībās nopelnītie punkti tiek skaitīti kopā. Šajā vērtējumā latvietis par 16 punktiem apsteidz Mahatu.

Jau vēstīts, ka sestdien divniekos Melbārdis ar Dreiškenu izcīnīja ceturto vietu, bet Ķibermanis ar Broku ieņēma 24.vietu.
Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, Uģis Žaļims pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja sezonas piektajā posmā Laplaņā, bet nu jau otro posmu pēc kārtas otrā pilota lomu aizņem Ķibermanis.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē. Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi