Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Melbārža divnieku ekipāžai 14.vieta Pasaules kausa posmā bīstamajā Vistleras trasē

Latvijas sportista Oskara Melbārža pilotētā ekipāža ar stūmēju Daumantu Dreiškenu piektdien ierindojās 14.vietā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā bobslejā divnieku sacensībās, kas risinājās olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā.

Melbārdim kā pilotam šīs bija pirmās sacīkstes par bīstamāko trasi pasaulē uzskatītajā Vistlerā.

Pirmajā braucienā Melbārdis/Dreiškens uzrādīja pārliecinoši labāko starta laiku (4,72 sekundes), taču trasē pieļautās kļūdas liedza cerēt uz augstu rezultātu. Pēc pirmā brauciena Latvijas ekipāžai 14.vieta.

Arī otrajā braucienā Latvijas sportisti startā bija ātrākie, tomēr iepriekš ieņemtās pozīcijas netika uzlabotas.Divu braucienu summā uzvarētājam Stīvenam Holkombam no ASV Melbārdis/Dreiškens zaudēja 1,41 sekundi.

Holkombs tādējādi svinējis uzvaras visos trīs jaunās sezonas Pasaules kausa pirmajos posmos. Šoreiz otrajā vietā 0,04 sekundes aiz viņa ierindojās kanādietis Lindons Rašs, bet trešo pozīciju dalīja krievs Aleksandrs Zubkovs un junioru pasaules čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas.
Pēc tam sestdien tiks aizvadītas četrinieku sacensības.

Kā ziņots, uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinās Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Pirmie divi posmi risinājās ASV, un divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens startēja ļoti veiksmīgi. Pirmajā posmā latvieši pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā, bet otrajā nobraucienā atkrita uz astoto vietu summā.Savukārt otrajā posmā Melbārdis/Dreiškens pēc pirmā brauciena pat bija līderi, bet pēc otrā brauciena atkrita uz ceturto pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos pēc trim posmiem līderis ar maksimāli iespējamajiem 675 punktiem ir Holkombs, bet Melbārdis ar 464 punktiem ieņem dalītu sesto pozīciju.

Savukārt četriniekos Melbārža ekipāža pirmajā posmā ieņēma astoto vietu, bet otrajā posmā palika desmitajā pozīcijā.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāk ar Eiropas kausa posmiem.

Pēc šī posma sportisti sezonu turpinās Eiropā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi