Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mežinskis: Pasaules čempionātā vēlos celt krietni vairāk

Latvijas svarcēlājs Armands Mežinskis gaidāmajā pasaules čempionātā vēlās summā pacelt vairāk nekā tas padevās Eiropas U-23 meistarsacīkstēs, pēc sudraba Eiropas U-23 čempionātā sarunā ar Latvijas Svarcelšanas federāciju atzina sportists.

Mežinskis pirmdien izcīnīja sudraba godalgu Eiropas U-23 čempionātā svara kategorijā līdz 89 kilogramiem, ieņemot otro vietu šajā vecuma grupā otro gadu pēc kārtas.

Latvijas svarcēlājs raušanā tika galā ar 150, 157 un 161 kilogramus smagiem stieņiem, bet grūšanā ar 190 un 198 kilogramiem, pēdējā piegājienā nespējot pacelt 203 kilogramus. Abos vingrinājumos labākais bija moldāvs Marins Robu, kurš summā pacēla 373 (170+203) kilogramus.

"No vienas puses, ar moldāvu svarcēlāju šoreiz bija ļoti grūti cīnīties, no otras puses - nemaz tik traki nebija. Es pat teiktu, ka bijām samērā samērīgi sāncenši. Viņš gan bija daudz spēcīgāks raušanas disciplīnā, taču grūšanā mēs abi bijām apmēram vienlīdzīgā līmenī," skaidroja Latvijas sportists.

Svarcēlājs pēc tam atzina, ka vēlējies pacīnīties arī par zeltu, taču neilgi pirms meistarsacīkstēm viņš iedzīvojās muguras sastiepumā, kas liedza sasniegt augstākus rezultātus.

"Grūšanā pēdējais piegājiens man īsti nesanāca, iespējams, tāpēc, ka pirms Eiropas čempionāta nebiju trenējies pusotru nedēļu. Atsāku tikai pēdējās nedēļas laikā pirms sacensībām. Biju atkal iedzīvojies savainojumā - sastiepu muguru," norādīja Mežinskis.

"Pagājušajā mēnesī treniņnometnē Uzbekistānā treniņā cēlu 203 kilogramus un lielā svara dēļ sastiepu muguru. Tur bija ļoti liela slodze ar daudzu mēģinājumu veikšanu. Diemžēl, nebija līdzi fizioterapeita. Pēdējā nedēļā pirms čempionāta muguru "atlaida" un tikai tad varēju atsākt trenēties," iemeslus skaidroja sportists.

Septembra sākumā norisināsies pasaules čempionāts svarcelšanā, kurā sportisti arī cīnīsies par ceļazīmēm uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Lielajam pasaules čempionātam gatavošos cītīgi un mērķtiecīgi, jo tajās sacensībās vēlos pacelt daudz lielāku svaru nekā tagad Eiropas čempionātā," izcēla Mežinskis.

Jau nākamās nedēļas sākumā Latvijas svarcēlāji dosies uz Turciju, kur treniņnometnē uzsāks gatavošanos čempionātam. Turcijā sportisti trenēsies teju mēnesi un no turienes taisnā ceļā dosies uz pasaules čempionātu.

Pasaules meistarsacīkstes Saūda Arābijā norisināsies no 4. līdz 17.septembrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi