Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Murjāņu sporta ģimnāzija bankrota priekšā

Murjāņu sporta ģimnāzijai (MSĢ) draud bankrots, un nākotnē to, iespējams, varētu pārveidot par koledžu. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics aģentūrai BNS pastāstīja, ka MSĢ direktors Ivars Sprancis vēl pirms budžeta gada sākuma par izglītības iestādes maksātspējas problēmām informējis toreizējo valsts sekretāra vietnieku Edgaru Šnepu. Šī informācija toreiz pieņemta zināšanai.

IZM pieprasījusi paskaidrojumu no direktora, un, izņemot to, ka par problēmām jau esot informēta ministrija, citu argumentu nebija. Tāpēc IZM vadība pieprasījusi izstrādāt skolas budžetu bez deficīta. Budžeta projekts ir iesniegts un nodots izvērtēšanai IZM Sporta departamentam.

IZM lūgusi Latvijas Olimpisko kustību un MSĢ direktoru kopējās sarunās vienoties par turpmāko rīcību, jo ģimnāzija ir viena no sporta piramīdas sastāvdaļām, stāstīja Gruškevics. IZM vadība arī tikusies ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektoru, lai pārrunātu iespēju ģimnāziju pārveidot par akadēmijas sastāvdaļu, proti, par koledžu. Taču tas nav ātri risināms jautājums, norādīja Gruškevics.

Uz jautājumu, kādus risinājumus redz MSĢ maksātnespējas novēršanai, Gruškevics atbildēja, ka jāsamazina izmaksas, jāatsakās no nevajadzīgiem pakalpojumiem, jāvienojas ar izglītības iestādes pedagogiem par bezalgas atvaļinājumu. Būtu jādomā arī par mācību procesa pārorganizāciju, mācības pārceļot no ziemas uz vasaras mēnešiem, netraucējot treniņu procesam, jo lielākie parādi veidojas par siltumu un elektroenerģiju, kā arī ēdināšanu. Parādu summu IZM valsts sekretārs nezināja, aicinot vērsties pie skolas direktora.

Sprancis aģentūrai BNS iepriekš teica, ka MSĢ nākotne būs atkarīga no IZM lēmuma. Situācija esot grūta, un ģimnāzijai ir problēmas pat nokārtot komunālos maksājumus par janvāri.

Kopš MSĢ atklāšanas 1965.gadā to absolvēja daudz sportistu, kas vēlāk guva medaļas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos. Murjāņos savulaik mācījies olimpiskais čempions bobslejā Jānis Ķipurs, pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, olimpiskie medaļnieki soļotājs Aigars Fadejevs, riteņbraucējs Dainis Ozols, kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis un citi. Skolas audzēkņu vidū bijuši arī tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā dzejniece Māra Zālīte, aktieri Jānis Paukštello un Ilze Rūdolfa, kā arī uzņēmējs Gunārs Ķirsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi