Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Nedēļas nogalē notiks spēles par Latvijas regbija čempionāta medaļām

Sestdien Latvijas regbija čempionātā risināsies izšķirošās spēles par medaļām, kad finālspēlē tiksies ''Kalve'' un ''Eži/LMT'', bet par bronzas medaļām – ''Miesnieki/Ķekava'' un ''Livonia/Garkalne'', savukārt 29. oktobrī ''Daugavas'' stadionā Rīgā Latvijas izlase pret Maltu aizvadīs pirmo no divām rudens cikla spēlēm Eiropas Nāciju kausa izcīņā.

Latvijas regbija čempionātā godalgoto vietu ieguvēji šogad pirmo reizi tiek noteikti izslēgšanas spēlēs, kam kvalificējās sešas no septiņām komandām, kas priekšsacīkstēs aizvadīja divu apļu turnīru. Par šāgada turnīra formulu Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Juris Silovs pauda pozitīvu viedokli. ''Mans viedoklis ir pozitīvs. Kāda būs sacensību formula nākamgad, vēl nevaru pateikt. Jā, pamatturnīrā bija arī spēles, kurās uzvarētājs tika noteikts viegli, taču tagad līdzšinējās izslēgšanas spēlēs spriedzes netrūka, jo bija gan papildlaiks, gan dropsitieni.''

''Finālspēle būs līdzīga. Vairākiem mūsu komandas spēlētājiem ir traumas, taču prieks, ka mūsu jaunie spēlētāji jau ir pietuvojušies pieredzējušajiem,'' pirms finālspēles prognozēja ''Eži/LMT'' galvenais treneris Juris Straume, kura vadītajai komandai būs jāaizstāv pagājušajā gadā izcīnītais čempionu tituls.

''Spēlētāji ir sapratuši, ka atkāpties nav kur. Varētu vēlēties labāku fizisko sagatavotību, taču esam amatieri, kam pašiem jāseko līdzi savai sportiskajai formai,'' sacīja ''Kalves'' spēlējošais treneris Raimonds Priednieks. ''Ar ''Ežiem'' šogad esam trīsreiz tikušies. Kausa izcīņā zaudējām, bet čempionātā abas reizes uzvarējām.''

''Esam apmierināti arī ar to, ko esam sasnieguši. Protams, gribējām uzvarēt Latvijas čempionātā,'' atzina regbija kluba ''Miesnieki'' prezidents Uldis Bautris, kura komanda ''Miesnieki/Ķekava'' šogad cīnīsies par bronzu. ''Pēc sastāva it kā esam stiprāki, taču spēlētājiem vairs var nebūt motivācijas. Diemžēl pusfinālā pret ''ežiem'' vāji nospēlēja tieši mūsu vadošie spēlētāji. Šogad komandā ir daudz traumu – neatceros, kad tā mūsu klubā vispār būtu bijis."

''Es pārņēmu komandu jūlijā un zinu, ka sākotnēji bija uzdevums iegūt piekto vietu,'' teica ''Livonia/Garkalne'' galvenais treneris Aivars Krūmiņš. ''Spēlē par bronzu ''miesnieki'' ir favorīti, jo šajā komandā ir pieredzējuši spēlētāji. Mūsu klubā tādi ir tikai divi, trīs. Taču mūsu komanda vēl nekad tik augstu nav bijusi. Sezonas uzdevums mums izpildīts, spēlēsim nepiespiesti.''

Ceļā uz finālu pusfinālā, kurā spēles notika pagājušās nedēļas nogalē, ''Eži/LMT'' ar 29:12 uzvarēja ''Miesnieki/Ķekava'', bet ''Kalve'', kas 2011. gada čempionātā vēl nav zaudējusi nevienā spēlē, – ar 71:0 sagrāva ''Livonia/Garkalne''.

Izšķirošās spēles sestdien risināsies Latvijas Universitātes stadionā. Plkst. 12 notiks spēle par trešo vietu, bet plkst. 15 – finālspēle.

2010. gadā par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļuva ''Eži/LMT''.

Pēc Latvijas čempionāta beigām Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Nāciju kausa izcīņas spēlēs. 29. oktobrī ''Daugavas'' stadionā Rīgā uzņems Maltu, bet 5. novembrī būs spēle Splitā pret Horvātiju. Otrā riņķa divas atlikušās spēles notiks nākamā gada pavasarī, kad savās mājās Latvija spēlēs ar Lietuvu un viesos ar pašreizējiem līderiem Zviedriju. Pēc pirmā riņķa četrām spēlēm Zviedrijai ir visas uzvaras un 18 punktu, seko Lietuva ar 15, Latvija un Malta ar 7 un Horvātija ar 5 punktiem.

Spēlē pret Maltu Latvijas komanda, visticamāk, būs veidota no Latvijas klubu spēlētājiem, jo Krievijas superlīgā Krasnojarskas ''STM Jeņisej'' spēlējošajam Jurijam Baranovam būs spēle, bet Uldis Saulīte ir savainots. Viņi varētu pievienoties spēlē pret Horvātiju. ''Šīs divas spēles būs ļoti svarīgas cīņā par palikšanu 2A divīzijā,'' uzskata Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Juris Silovs. Tā komanda, kas paliks piektajā vietā pēc astoņām spēlēm, būs spiesta pārcelties uz zemāku divīziju, savukārt pirmajā vietā esošā komanda – uz augstāku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi