Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neretnieks pasaules čempionātu noslēdz 34.vietā

Latvijas vadošais konkūra duets Kristaps Nerenieks ar zirgu Valūru vēlā piektdienas vakarā pasaules čempionātu noslēdza 34.vietā. Trešajā kvalifikācijā, kas vienlaikus bija arī komandu fināls un komandu kvalifikācija Parīzes olimpiskajām spelēm, uzvaru izcīnīja Zviedrijas komanda.


“Kopumā valda divējādas emocijas. Pirmkārt, esmu ļoti priecīgs par mūsu parādīto sniegumu visās trīs dienās un visas komandas profesionālo darbu, mēs visu izdarījām pareizi. No otras puses emocijas vēl ir augšā un ir tā škrobīte, ka pietrūka tikai 0,34 sekundes laika, lai mēs būtu finālā. Trešās kvalifikācijas maršruts tehniski līdzinājās Tokijas finālam un Valūrs lēca fantastiski, visi esam lepni, zirgs patiesībā ar katru dienu rādīja aiz vien labāku sniegumu,” saka Kristaps Neretnieks. 

No 60 sportistiem, kuri startēja trešajā kvalifikācijā, uz visiem maršruta sastādītāja Luisa Koniksa uzdotajiem jautājumiem spēja atbildēt tikai astoņi dueti, veicot 165 cm augsto maršrutu bez gāztiem šķēršļiem un soda punktiem par laika normas pārsniegšanu.  Latvijas duets maršrutā pieļāva vienu kļūdu trīskāršajā sistēmā un saņēma trīs soda punktus par laika normas pārsniegšanu.

“Mums bija ļoti grūti iekļauties laika normā, jo distancēs šoreiz nebija manevru iespēju, kur varam ietaupīt laiku, tas mums izmaksāja trīs dārgus soda punktus.  Pēc jaunajiem noteikumiem (tie stājās spēkā šī gada sākumā) par katru pārtērēto sekundi ir soda punkts, agrāk bija viens punkts par četrām sekundēm. Tas ir skarbi, bet sports paliek arvien ātrāks un mums jātiek tam līdzi. Pasaules čempionāts ir otrs lielākais turnīrs uzreiz aiz olimpiskājām spēlēm, bet savā ziņā gan konkurence šeit ir spēcīgāka, jo piedalās vairāk jātnieku.  Man ļoti patika šeit būt un cīnīties visaugstākajā līmenī līdzvērtīgi ar mūsu sporta pasaules elites sportistiem. Protams, gribētos biežāk lekt pieczvaigžņu turnīrus, tas noteikti palīdzētu sagatavoties šādiem čempionātiem, bet to mums ierobežo Centrāleiropas zonas sacensībās pieejamais reitingta punktu skaits un nevaram atļauties arī maksāt dažus desmitus tūrktošus starta naudās. Kopumā izbaudījām katru čempionāta dienu un domās esam jau nākamajos lielajos startos - 2023.gads ir olimpiskās kvalifikācijas gads,” saka sportists. 

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Tokijas zelta komanda Zviedrija - Henriks Vonekermans ar zirgu King Edward, Malina Bajarda Jonsone ar H&M Indiana, Jenss Fredriksens ar Markan Cosmopolit un Peders Fredriksens ar H&M All In. Zviedri uzvaru varēja svinēt jau pēc trešā jātnieka Jens Fredriksena starta, zelta komanda pārliecinoši startēja visās čempionāta kvalifikācijās, arī finālā. Pašreizējais FEI Longines Ranking pirmais numurs Vonekermans ar King Edward ir līderi arī individuālajā ieskaitē. Otrā vieta šajā pasaules čempionātā Nīderlandes komandai, bet bronza Lielbritānijai. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi