Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nordea Rīgas maratona rīkotāji cer nākotnē rīkot sacensības ar 20 000 dalībnieku

Starptautiskā "Nordea" Rīgas maratona rīkotāji cer pēc šā gada sacensībām iegūt Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) kvalitātes zīmi un nākotnē sarīkot sacensības ar 20 000 dalībnieku līdzdalību.

Stāstot par maratona nākotni, viens no tā rīkotājiem Aigars Nords ceturtdien preses konferencē uzsvēra, ka maratona potenciāls ir apvienot līdz pat 20 000 skrējēju.

"Mēs gribam, lai maratons kļūst par vēl lielākiem skriešanas svētkiem nekā līdz šim. Jau pašlaik skrējiens ir notikums Baltijas valstīs, bet vēlamies, lai tas ir labākais un lielākais Ziemeļeiropā. Vēlamies sasniegt tādu līmeni, lai atbilstu IAAF kvalitātes zīmei. Jau pagājušajā gadā lielāko daļu kritēriju tam izpildījām, atliek vien izpildīt punktu, kas attiecas uz elites sportistu izaicināšanu," par mērķiem pastāstīja rīkotājs.

Šogad maratons notiks 22.maijā, un dalībniekiem kopumā tiek piedāvātas piecas distances: 42 km, 21 km, 10 km, 5 km un "Vienotības kilometrs" cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jaunums ir desmit kilometru distance, jo ir daudz skrējēju, kuriem piecu kilometru distance jau ir par īsu, bet pusmaratonam viņi vēl nav gatavi.

Gan Nords, gan Rīgas mērs Nils Ušakovs norādīja, ka maratons un skriešana ir veselīga dzīvesveida propaganda. Ušakovs, tāpat kā pērn, plāno skriet pusmaratona (21 km) distanci, kurai jau pirms divām nedēļām sācis gatavoties. "Gribu noskriet labāk nekā pērn, uzlabot rezultātu vismaz par piecām minūtēm. Pilnu maratonu (42 km) varētu noskriet pēc dažiem gadiem, tagad to nevarētu, ja noskrietu, Rīgai vajadzētu meklēt jaunu mēru," smejot sacīja Ušakovs, kurš no rīkotājiem jau saņēma starta numuru Nr.1.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad lielu interesi par Rīgas maratonu izrādot skrējēji no ārzemēm jeb tā saucamie maratonu tūristi. Organizatori minēja, ka šogad varētu skriet aptuveni 2000 ārzemnieku, arī lielāka grupa no Japānas.

Aigars Nords teica lielu paldies sacensību partneriem - "Nordea" bankai, "Lattelecom", "Hanzas maiznīcai" un citiem -, bez kuru atbalsta nevarētu noorganizēt augsta līmeņa skrējienu. "Nordea" bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, kurš arī ir aktīvs maratona dalībnieks, cer, ka maratons savā izaugsmē spers lielu soli uz priekšu un šogad pulcēs 13 000 dalībnieku. "Nordea" banka, kā ierasts, apbalvos labākos Latvijas skrējējus - maratonā labākie mājinieki saņems 2000 eiro naudas balvu, bet pusmaratonā - 500 eiro. Piedalīšanos maratonā Siksnis nosauca par lielisku veidu, kā saliedēt un norūdīt darba kolektīvus, jo, piemēram, no "Nordea" bankas maratonā piedalās puse darbinieku un pērn komandā bija vairāk nekā 300 skrējēju.

Savukārt "Lattelecom", kas ir maratona tehniskais partneris, komercdirektore Kerli Gabriloviča aicināja cilvēkus ne tikai skriet, bet arī 22.maijā doties atbalstīt dalībniekus.

Patlaban maratonam ir pieteikušies vairāk par 2000 dalībnieku. Reģistrācija notiks līdz 2011. gada 18.maijam, piesakoties oficiālajā mājaslapā www.nordearigasmaratons.lv un "Nordea" bankas filiālēs visā Latvijā. Kā jau ierasts, pasākuma ģenerālsponsors "Nordea" banka visiem saviem klientiem līdz 2011.gada 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Rīgas maratons pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2007.gadā maratons ieguva nosaukumu "Nordea" Rīgas maratons. 2010.gadā pasākums pulcēja 11 500 dalībnieku no 45 pasaules valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi