Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nordea Rīgas maratona rīkotāji lepojas ar pasākuma dalībnieku rekordskaitu

"Nordea" Rīgas maratona pasākumā startam dažādās distancēs ir reģistrēti vairāk nekā 16 200 dalībnieku, un rīkotāji piektdien žurnālistiem palepojās, ka tik kupls skrējēju skaits līdz šim nav pieredzēts.

Startam svētdien ir pieteikušies 950 maratonistu, pusmaratonu ir gatavi veikt 2549 skrējēji, savukārt 10 kilometru distancē spēkus vēlas pārbaudīt 2241 veselīga dzīvesveida cienītājs. Tradicionāli lielākais dalībnieku skaits būs īsākajā piecu kilometru distancē, kur gaida 10 465 skrējējus.

Maratona distancē galvenie favorīti būs Āfrikas valstu skrējēji. Vīriešu konkurencē etiopietim Birbo Gutam personiskais rekords ir divas stundas, 10 minūtes un 51 sekunde, bet viņa tautietis Adems Huseins līdz šim visātrāk finišu ir sasniedzis pēc divām stundām, 11 minūtēm un 18 sekundēm. Rīgas ielās maratonu skries arī 2002.gada Eiropas čempions soms Janne Holmens, kurš vairāk gan piedalīsies sava prieka pēc, taču var pretendēt arī uz augstu vietu.

Galveno favorītu vidū cīņā par Latvijas labākajam skrējējam paredzēto balvu varētu būt Rīgas pusmaratona uzvarētājs Mareks Florošeks un Jānis Arseņņikovs, kurš pērn Toronto maratonā izcīnīja 3.vietu (2.30:49).

Arī sievietēm uz pirmo vietu visnopietnāk pretendē afrikāniete ‒ Kenijas skrējēja Karolīna Čepkorira Kvambai, kura 2008.gadā uzvarēja Prāgas maratonā, kā arī ir finišējusi desmitniekā maratonos Turīnā, Tokijā un Amsterdamā.

Āfrikas gargabalnieki pretendēs arī uz uzvaru pusmaratonā, kur pieteikušies vairāki meistarīgi etiopieši. No spēcīgiem Latvijas skrējējiem pusmaratonā startēs Valērijs Žolnerovičs un Inna Poluškina.

Visu skriešanas distanču summā visplašākā pārstāvība būs Latvijai, kam seko Somijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņi. Dalībnieku vidū ir 45 valstu skrējēji. Startēs arī uzņēmumu komandas, un distancē dosies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš pusmaratonā vēlas labot savu pagājušā gada rezultātu.

Klasiskā maratona un pusmaratona starts 11.novembra krastmalā paredzēts plkst.8.30, bet vēlāk trasē dosies arī skrējēji 10 kilometros (plkst.11.30) un piecu kilometru distancē (plkst.12.30). Starta un finiša zona sacensībās būs vienuviet.

Sestdienas rītā Mežaparkā būs Draudzības skrējiens, kur maratona dalībnieki varēs iesildīties pirms dienu vēlāk paredzētā starta. Organizatori sagaida, ka plkst.10 paredzētajā skrējienā dosies arī vairāki spēcīgi Āfrikas skrējēji, kuri maratonā pretendēs uz augstu vietu.

Sacensību dēļ maratona maršrutā paredzēti plaši satiksmes ierobežojumi, kas daļēji stāsies spēkā jau sestdien vakarā un ilgs līdz svētdienas pievakarei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi