Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko kārtējais karjeras rekords WTA rangā, Sevastova ielaužas TOP 200

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par septiņām vietām un nu ieņem 124.pozīciju, kas ir viņas jauns karjeras rekords.

Pirms divām nedēļām Ostapenko pamanījās rangā pakāpties uzreiz par 17 vietām un ieņemt 130.pozīciju, bet pirms nedēļas Latvijas tenisiste noslīdēja par vienu vietu.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko sekmīgi piedalījās Stambulas WTA International sacensībās, kur sekmīgi pārvarēja kvalifikāciju. Tiesa, pēc tam pamatturnīra pirmajā kārtā viņa pārliecinoši ar 2-6, 0-6 piekāpās pazīstamajai Kirstenai Flipkensai no Beļģijas.

Kā zināms, Ostapenko pirmo reizi saviem spēkiem spēja pārvarēt WTA sacensību kvalifikāciju. Tiesa, Latvijas tenisiste WTA turnīra pamatsacensībās spēlēja jau otro reizi karjerā, jo Taškentas WTA International turnīrā pērnā gada septembrī bija saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb wild card. Tāpat viņa šogad ar speciālo ielūgumu piedalījās arī Vimbldonas Grand Slam sacensību pamatturnīrā.

Tikmēr šogad karjeru atsākusī Anastasija Sevastova pakāpusies par 13 vietām, tagad ieņemot 188.pozīciju. Sevastova pagājušajā nedēļā pēc divarpus gadu pārtraukuma atgriezās WTA sacensībās, Austrijā notikušā Bādgašteinas WTA International sērijas turnīrā pārvarot kvalifikāciju, bet pamatturnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 1-6 piekāpjoties spēcīgajai austrālietei Samantai Stosurai, kura vēlāk triumfēja sacensībās.

Savukārt to pašu pozīciju, kas bija pagājušajā nedēļā, saglabājusi Diāna Marcinkēviča. Viņa šonedēļ vēl joprojām atrodama 359.vietā.

Tikmēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā atkāpusies par sešām vietām uz 993.pozīciju, bet uz 1118.vietu pakāpusies Anastasija Homutova.

Savukārt WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, turklāt nesen viņa uzvarēja arī Vimbldonas čempionātā. Tiesa, pēc tam Viljamsa piedzīvoja zaudējumu Zviedrijā notikušā Bostades International sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Tikmēr ranga otro vietu saglabājusi Vimbldonas pusfināliste krieviete Marija Šarapova, kamēr trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa. Ceturtā ir čehiete Petra Kvitova, kamēr dāniete Karolīne Vozņacki ir piektā. Sestā šobrīd ir serbiete Ana Ivanoviča, kurai seko poliete Agņeška Radvaņska. Astotā ir čehiete Lūcija Šafāržova, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānietes Garvinje Muhurusa un Suaresa Navarro.

Pagājušajā nedēļā notika divi WTA turnīri - sacensībās Bādgašteinā finālā ar otro numuru izliktā Stosura ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2 pārspēja sacensību trešo numuru Karinu Knapu no Itālijas. Šonedēļ austrāliete rangā pakāpusies par divām pozīcijām uz 21.vietu. Tikmēr Stambulas turnīrā pie pirmā titula karjerā tika Ļesja Curenko no Ukrainas, finālmačā ar 7-5, 6-1 pārspējot polieti Uršulu Radvaņsku. Jaunā WTA titula īpašniece šonedēļ pakāpusies uzreiz par 24 pozīcijām un tagad ieņem 47.vietu, kas ir augstākā viņas karjerā.

Savukārt dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes godu atguvusi Marcinkēviča, kura šonedēļ pakāpusies vēl par 48 pozīcijām un ieņem 254.pozīciju. Sasniedzot divus ITF 25 000 turnīru finālus, divu nedēļu laikā Marcinkēviča kopā šajā laikā pakāpusies par 84 pozīcijām.

Ostapenko šonedēļ atkāpusies par vienu pozīciju un ieņem 295.vietu, Līga Dekmeijere pakāpusies par piecām vietām un atrodas 391.pozīcijā, bet Sevastova atkritusi par astoņām vietām un ir 662.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi