Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Pabojāja Federeram nervus

Dohas (Katara) turnīra 1/4 finālā Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis līdzīgā cīņā tomēr zaudēja pasaules pirmajai raketei Rodžeram Federeram - 2:6, 6:4 un 4:6.

Kā pirmais servēt sāka Gulbis un uzreiz iesāka ar netveramu servi. Sekoja vēl viena sekmīga epizode, taču tad kļūdījās un Federers izlīdzināja. Nākamajās divās bumbas izspēlēs Gulbis bija labāks, it īpaši pēdējā izspēlē, kurā "padzenāja" Federeru - 1:0. Federers nākamajā geimā ātri panāca izlīdzinājumu.

Trešajā geimā Gulbis ar savām ļoti spēcīgajām servēm sagādāja ne tikai Federeram, bet arī sev raizes - bija gan eiss, gan divreiz pieļautas dubultkļūdas, turklāt vairākkārt kļūdījās pirmajā servē. Tas Gulbim maksāja zaudētu punktu - 1:2. Pēc tam sekoja Federera gudra taktiskā spēle, nezaudējot nevienā bumbas izspēlē, un jau 3:1 šveicieša labā.

Neveiksmīgs Gulbim bija piektais geims, kurā viņš ātri nonāca zaudētājos ar 0-40, taču ar pacietīgu spēli panāca izlīdzinājumu. Gulbis iesita tīklā situācijā, kurā bija jāgūst punkts, taču Federers nākamajā izspēlē netrāpīja laukumā. Sekoja Gulbja dubultkļūda servē, eiss un precīzs sitiens stūrī. Taču tad Federers vēlreiz apliecināja, ka ir pasaules pirmais numurs un guva punktu savā labā.

Tikai sestajā geimā Gulbis guva uzvarēja pirmajā bumbas izspēlē pie Federera serves. Izdevās turēties līdzīgi līdz 40-40, taču tad divreiz trāpīja tīklā un nonāca zaudētājos jau 1:5. Krietni veiksmīgāk latvietis nospēlēja septīto geimu un atguva vienu punktu, tomēr nākamais izrādījās pēdējais geims setā, lai gan latvietim bija breikbumba - 2:6.

Neveiksmīgi Gulbim sākās otrais sets: pats servēja, bet Federers tika pie beikbumbas. Taču ar trešo eisu setā izdevās iegūt punktu. Federers atbildēja ar spēcīgām servēm. Lai gan Gulbis labi aizstāvējās, Federers tomēr panāca savu - 1:1.

Gulbis turpināja eisus krāt trešajā geimā, kurā ar savām spēcīgajām servēm sagādāja Federeram būtiskas grūtības bumbu uzņemšanā. Un atkal Federers neatstāja Gulbim gandrīz nekādu cerību, nezaudējot nevienā bumbas izspēlē - 2:2.

Vadību Gulbis atguva nākamajā geimā, turklāt nospēlēja aukstasinīgi un precīzi, neatstājot šveicietim nekādas cerības. Tālāk Gulbis tika līdz breikbumbai, tomēr galotnē atzina Federera pārākumu.

Pēc divām neatvairāmām servēm Gulbis piekto reizi spēlē pieļāva dubultkļūdu, tomēr ar divām nākamajām izspēlēm panāca vadību ar 4:3.

Veiksmīgi Gulbis sāka astoto geimu pie Federera serves: ilgi turēja bumbu spēlē, lieki neriskēja un savu panāca - 40-15. Taču Federers atspēlējās un uzvarēja, lielā mērā pateicoties līnijtiesneses rupjas kļūdai, kurā Gulbim netika ieskaitīts punkts, taču latvietis jau bija izmantojis visas video ieraksta iespējas - 4:4.

Ja neizdevās gūt punktus ar servi, Gulbis tūliņ atbildēja ar pretsitienu un ātri pabeidza devīto geimu savā labā. Svarīgo desmito geimu Federers sāka ar 40-15 izrāvienu, taču Gulbis atspēlējās līdz breikbumbai un uzvarēja setā ar 6:4.

Izšķirošais sets sākās ar Gulbja uzvarētu geimu, turklāt Federers spēlēja ne vairs tik pārliecinoši kā vēl otrā perioda vidū. Taču ar savu servi, lai gan ne vairs ar pirmo piegājienu, Federers atkal neļāva Gulbim uzvarēt kaut vienā bumbas izspēlē - 1:1.

Pārliecinoši latvietis nospēlēja trešajā geimā, gūstot punktus ar eisu un no pirmās serves. Federers nu jau ne bez grūtībām guva punktu pie savas serves un panāca 2:2.

Piektajā geimā Gulbis atkal pieļāva dubultkļūdu servē un otro reizi spēlē uzdāvināja Federeram punktu, nonākot zaudētājos ar 2:3. Taču nākamajā geimā prata labot savu kļūtu un lauza Federera servi, atjaunojot izlīdzinājumu - 3:3. Pie savas serves Gulbis atkal bija vadībā ar 4:3, turklāt Federers arvien biežāk pieļāva neierastas kļūdas, kas vairoja Gulbja izredzes.

Pasaules ranga līderis pierādīja, ka negrasās padoties un neatstāja Gulbim ne punkta astotajā geimā, panākot 4:4. Nākamajā Gulbis atkal nospēlēja pavirši, izniekojot iespējas gūt punktu - divi eisi, kuriem sekoja trīs muļķīgas kļūdas - 4:5. Pēdējā geimā Federers bez grūtībām pielika uzvarai punktu ar 6:4.

Gulbis pirmajā kārtā ar 6:2 un 7:5 pārspēja spāni Albertu Montaņesu, kuram turnīrā bija piešķirts sestais numurs. Nākamajā cīņā Gulbis ar 6:4 un 7:5 pieveica arī itāli Andreasu Sepi.

Gulbis šobrīd ieņem 90.vietu ATP pasaules ranga tabulā.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 30 090 no turnīra 1 024 000 dolāru prēmijas, kā arī 45 reitinga punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi