Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Papildināta (11:38) - Internetā pārdod šķēpmetēja Vasiļevska Atēnu olimpisko medaļu

„Pārdodu savu 2004.gada Atēnu Olimpisko sudraba medaļu, kas iegūta šķēpa mešanā,” vēsta sludinājumu portālā ss.lv 2.jūlija pēcpusdienā ievietots sludinājums. Tajā lūgts piedāvājumus sūtīt uz e-pasta adresi, jo tālrunis ir atslēgts. Medaļas cena – 91 365 lati.

Kā zināms, 2004.gada Atēnu olimpiskajās spēlēs pie sudraba medaļas šķēpmešanā tika mūsu valsts spēcīgākais šīs vieglatlētikas disciplīnas pārstāvis Vadims Vasiļevskis, kurš toreiz šķēpu raidīja 84,95 metrus tālu. Vai V.Vasiļevskis nonācis tik spiedīgā situācijā, ka nav citu variantu, kā vien pārdot savu vērtīgāko balvu? Gūt tam apstiprinājumu no paša sportista portālam līdz šim nav izdevies.

Kā noskaidroja Diena.lv, sludinājumā minētais tālruņa numurs patiešām vēl nesen piederējis olimpiskajam vicečempionam Vasiļevskim, bet nu atslēgts. Uzdodoties par medaļas pircēju un interesējoties par iespēju to iegādāties, no sportista vārdā nosauktas e-pasta adreses tika saņemta atbilde „Sveicināti, mans piedāvājums ir spēkā vienīgi par norādīto summu, jo man jānomaksā kredīts.” 

Vadima trenere Valentīna Eiduka Diena.lv atzina, ka dzirdējusi par medaļas pārdošanu, taču arī viņai ar sportistu sazināties nav izdevies. „Es zinu, ka viņam ir finansiālās grūtības, par kredītā nopirkto dzīvokli ik mēnesi jāmaksā pamatīga summa. Turklāt neizdevās labi nostartēt Eiropas čempionātā, uz ko viņš lika lielas cerības,” medaļas iespējamos pārdošanas iemeslus iezīmē trenere. Pats sportists devies uz Parīzi, kur piektdien viņš startēs Dimanta līgas vieglatlētikas sacensību posmā.

Pēdējās sezonas 30 gadus vecais sportists svarīgākajās sacensībās nav izcēlies ar spožiem rezultātiem, bet pirms nedēļas Helsinkos nepārvarēja Eiropas čempionāta vieglatlētikā šķēpmešanas kvalifikācijas barjeru, trīs mēģinājumos paliekot bez rezultāta. Lai iekļūtu finālā, pietika ar 79 m tālu metienu, bet Vasiļevskis vēl jūnija sākumā Valmierā šķēpu raidīja 86,50 m tālumā, kas ir sezonas otrs tālākais metiens pasaulē.

Pirms diviem gadiem savu 1956.gadā Melburnā (Austrālija) izcīnīto olimpisko zelta medaļu centās pārdot pirmā olimpiskā čempione no Latvijas, šķēpmetēja Inese Jaunzeme, kurai tika konstatēts vēzis. Viņas ģimene nesekmīgi centās piedāvāt vērtīgo medaļu valstij, Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un privātpersonām, lai iegūtu naudu ārstēšanai, taču pircēji nav atradušies. Arī starptautiskā izsolē medaļas cena novērtēta pārāk zema, tāpēc godalga nav pārdota. Nedaudz vēlāk tā kā pateicība par palīdzību atdāvināta Kirovam Lipmanam, kurš zelta medaļu jau pēc sportistes nāves nodeva glābāšanā LOK.

Tāpat savulaik gatavību pārdot savu 2000.gada paralimpiskajās spēlēs Sidnejā izcīnīto bronzas medaļu izteicis divkārtējais paraolimpiskais čempions Aigars Apinis. Tādējādi viņš centās piesaistīt finansējumu Latvijas paraolimpiskās komandas dalībai Jaunzelāndē notikušajam 2011.gada pasaules čempionātam vieglatlētikā. Atbalstu A.Apinim izteica arī Kalgari Ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks bobslejā četriniekiem Juris Tone, kurš ir arī Latvijas rekordists tāllēkšanā. Arī J.Tone bija gatavs šķirties no savas medaļas, lai palīdzētu paralimpiešiem. „Nav vērts mājās glabāt tādas vēsturiskās relikvijas. Jā, materiālā vērtība tādām ar gadiem varbūt pieaug, bet ne jau morālā,” toreiz portālam sportacentrs.com izteicās sportists.

Ziņa papildināta ar šķēpmešanas treneres V.Eidukas teikto! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi