Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Papildināta (14:41) - Jānis Šmēdiņš: Finālā nenospēlējām savā līmenī

"Par medaļu ir gandarījums, bet par pēdējo spēli nav gan. Nenospēlējām savā līmenī finālā, tāpēc zaudējām," pēc izcīnītās sudraba medaļas Eiropas čempionātā laikrakstam Diena sacīja Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš.

Jānis duetā ar Aleksandru Samoilovu svētdien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notikušajā finālmačā ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās spāņiem Pavlo Erreram un Adriana Gaviram. Latvijas pāris turnīrā bija izlikts kā pirmais numurs, bet Spānijas duets - septītie.

"Spāņi ļoti labi nospēlēja. Praktiski bez kļūdām, labi uzservēja. Arī pusfinālā viņi bija ļoti stabili, tāpat arī finālā. Pēc spēles viņi šodien bija arī vairāk pelnījuši uzvarēt," pretinieku pārspēku šoreiz atzina Šmēdiņš, kurš čempionāta laikā svinēja 26.dzimšanas dienu.

Sportists atzīst, ka nav bijis viegli tikt galā ar pamatīgo svelmi: "Visu nedēļu bija liels karstums. It kā labi jutāmies, bet pēc garākām izspēlēm gar acīm nedaudz nozibsnīja. Vajadzēja mirklīti, lai ievilktu gaisu."

"Pasaules čempionātā trijniekā bija nīderlandieši, vācieši un brazīlieši. Divi Eiropas dueti, turklāt abi šeit, Klāgenfurtē, palika piektie, tā kā līmenis ir līdzīgs," teica Šmēdiņš, atbildot uz Dienas jautājumu, vai Eiropas čempionātā pie godalgām tikt vieglāk kā pasaulē.

Nākošais turnīrs Latvijas šobrīd spēcīgākajam duetam būs Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur no 6. līdz 11.augustam norisināsies kārtējais Grand Slam posms.

Tikmēr pirmdien kļuvis zināms, ka Samoilovs/J.Šmēdiņš kā pirmie Latvijas pludmales volejbola vēsturē sasnieguši FIVB Pasaules ranga līderpozīciju. Šosezon mūsējie rangā bija tikuši līdz otrajai pozīcijai, kuru ieņēma arī pirms Eiropas čempionāta, bet pēc veiksmīgā snieguma Klāgenfurtē jau par 10 punktiem apsteidz līdzšinējos ranga līderus Pedro/Bruno (Brazīlija). Latvijas pāra kontā 4750 punkti, brazīliešiem 4740, bet trešie ar 4250 ir amerikāņi Džeikobs Gibs un Keisijs Patersons. Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš rangā ieņem 28.pozīciju, bet Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Pēdu, kuri šosezon kopā vairs nespēlēs, atrodas 32.vietā.

Ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi