Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta (15:25) - Kivleniekam uzvara Naciju kausa sacensībās Īglsā

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks šodien izcīnījis uzvaru Īglsas trasē notikušajās Nāciju kausa sacensībās, kas vienlaikus ir arī kvalifikācija šīs sezonas pirmajam Pasaules kausa posmam. Kivlenieks bija ātrākais 52 dalībnieku konkurencē, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Sacensībās kungiem startēja vēl četri Latvijas sportisti – Mārtiņš Rubenis, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis, no kuriem Pasaules kausa sacensībām kvalificējās divi – Rubenis un Mauriņš. 

Kivlenieks šodienas sacensībās devās trasē ar otro starta numuru. Uzrādītais rezultāts 50,484 sekundes ļāva saglabāt līderpozīcijas līdz pat sacensību noslēgumam. Mārtiņš Rubenis, atpaliekot no Kivlenieka 0,293 sekundes, ierindojās 6.vietā, Kristaps Mauriņš (+0,491) palika desmitais.

Riks Kristens Rozītis sacensībās uzrādīja 20.labāko laiku, uzvarētājam Kivleniekam zaudējot 0,760 sekundes. Dārzniekam 23.vieta (+0,859).

Pasaules kausa pirmā posma pamatsacensībām kvalificējušies trīs no pieciem latviešiem - Kivlenieks, Rubenis un Mauriņš. Rozītim un Dārzniekam ieņemtā vieta nedod tiesības piedalīties PK sacensībās.

Sieviešu sacensībās no Latvijas sportistēm pamatsacensībām kvalificējās Elīza Tīruma un par mata tiesu to paveica arī viņas vecākā māsa Maija Tīruma.

Uzvaru izcīnīja kanādiete Aleksa Gouga, kura trasi veica 40,210 sekundēs, bet E.Tīruma viņai zaudēja 0,316 sekundes, ierindojoties devītajā pozīcijā. Tikmēr M.Tīruma atpalika par 0,409 sekundēm un ierindojās 16.vietā, kļūstot par pēdējo sportisti kas iekļuva pamatsacensībās. Vietu viņai to garantēja fakts, ka vāciete Korina Martini, kura bija augstāk par latvieti, Nāciju kausā startēja ārpus konkurences. Līdz ar to M.Tīruma sestdien Pasaules kausa pirmajā posmā startēs ar pirmo numuru.

Savukārt vien 0,002 sekundes M.Tīrumai zaudēja jaunā latviete Ulla Zirne, kas viņai deva 17.vietu un neļaus piedalīties pamatsacensībās.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā uz starta izgāja 44 sportistes.

Divnieku konkurencē pamatsacensībām izdevās kvalificēties Latvijas ekipāžai Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam. Uzvaru izcīnīja kanādieši Tristans Volkers un Džastins Snits, kuri trasi veica 40,089 sekundēs. Latvieši no viņiem atpalika par 0,555 sekundēm, kas deva desmito vietu 21 ekipāžas konkurencē un ļāva kā pēdējiem iekļūt pamatsacensībās.

Pasaules kausa pirmā posma pamatsacensības tiks aizvadītas sestdien un svētdien. Tām no Latvijas sportistiem automātiski bija kvalificējusies vienīgi divnieku ekipāža Andris un Juris Šici.

Gaidāmajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos, Siguldā sacensības aizvadot 15. un 16.decembrī. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Ziņa papildināta no 6.rindkopas! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi