Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta (16:11) - Gulbis ATP rangā saglabā 36.vietu; Hamburgā sāks pret čehu Hajeku

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ATP rangā saglabājis augstāko pozīciju kopš 2011.gada aprīļa un arvien ieņem 36.vietu. Šonedēļ Gulbis piedalīsies Hamburgas ATP World Tour 500 turnīrā Vācijā.

Aizvadītajā nedēļā latvietis pārvarēja pirmo kārtu Štutgartes turnīrā, bet otrajā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu mājiniekam Tomijam Hāsam. Tādējādi viņam izdevies aizstāvēt pērn šajā nedēļā iegūtos 20 punktus un vietu rangā saglabāt. Šonedēļ Gulbis dalību Hamburgā sāks no 2.kārtas, kur spēkosies ar čehu Janu Hajeku. Gulbis ar Hajeku sacentīsies pirmo reizi karjerā. Čehs (ATP 140.) ar 6-3, 6-2 pārspēja Polijas tenisistu Lukašu Kubotu.

Ja šo spēli Latvijas tenisistam izdosies uzvarēt, visticamāk, nākamajā kārtā būs jātiekas ar kādreizējo ATP ranga līderi Rodžeru Federeru, kuram 2.kārtā mačs pret vācieti Danielu Brandsu (ATP 58.). Slavenais šveicietis rangā ir piektais un šogad nav uzvarējis nevienā turnīrā. Gulbis un Federers kopumā tikušies trīs reizes (visas 2010.gadā) un Romas Masters turnīrā latvietim pat izdevās toreizējo ranga līderi uzveikt 2.kārtas mačā.

No citiem Latvijas tenisistiem visaugstāk atrodas Andis Juška, kurš pakāpies par 13 vietām un šonedēļ ieņem 429.pozīciju ATP rangā. Četru vietu kāpums arī Mārtiņam Podžum (720.), bet Deniss Pavlovs ir 1192. (+1). Pārējie Latvijas pārstāvji rangā piedzīvojuši nelielu kritumu: 1456.vieta Miķelim Lībietim (-8), 1468. ir Krišjānis Stabiņš (-8), seko Jānis Podžus (1538,. -5), Oskars Vaskis (1621., -8) un Arkādis Slobodkins (1854., -16).  

Vadošo 10 pasaules tenisistu vidū nav nevienas izmaiņas - līderpozīciju saglabā serbs Novaks Džokovičs, kuram seko brits Endijs Marejs un spānis Davids Ferrers. Ceturtais ir cits Spānijas tenisists Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers, čehs Tomašs Berdihs un argentīnietis Huans Martins del Potro. Labāko desmitnieku noslēdz francūži Žo Vilfrīds Tsonga un Rišārs Gaskē, kā arī šveicietis Staņislass Vavrinka.

Sešu vietu kāpumu (no 31. un 25.) piedzīvojis itālis Fabio Foņīni, kurš uzvarēja Štutgartes turnīrā. Vēl iespaidīgāks 28 vietu kāpums argentīnietim Karlosam Berlokam, kurš triumfēja Boštādes turnīrā - šonedēļ viņš ieņem 46.vietu. Abiem šie ir pirmie ATP tituli karjerā. Tikmēr Ņūportā uzvarējušais francūzis Nikolā Maū (31) pakāpies par 52(!) vietām un nu ir 75.pozīcijā. Vēl gada sākumā viņš ieņēma tikai 224.vietu pasaulē. Jūnijā Maū, kurš uzvarējis 14 no pēdējiem 15 mačiem ATP līmenī, triumfēja arī Hertogenbošas turnīrā Nīderlandē.

Ziņa papildināta ar informāciju par Gulbja pretinieku Hamburgas turnīra 2.kārtā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi