Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Dobeles Tenax un Granitas/Karys atsakās no dalības Baltijas handbola līgā

Latvijas vīriešu handbola vicečempioni Dobeles ''Tenax'', kas paziņojuši par izstāšanos no Baltijas līgas sacensībām, tās nepabeidzot, par spīti finansiālām un spēlētāju problēmām noskaņoti saglabāt iepriekšējās sezonas pozīcijas Latvijas čempionātā.

''Situācija ir dramatiski saasinājusies,'' aģentūrai BNS Baltijas līgas pamešanas iemeslus otrdien skaidroja komandas priekšnieks Ivars Zariņš. ''Vairāki spēlētāji ir palikuši bez darba. Kāda tur var būt handbola spēlēšana, ja garastāvoklis zem nulles. Mums ir arī septiņi traumas guvuši spēlētāji. No pamatsastāva [Sandris] Veršakovs un [Artūrs] Meluškāns tikko pēc operācijas. [Aigaram] Biseniekam un [Aleksandram] Krastiņam muskuļu savainojumi. Tas uzreiz jūtams spēlē. Savukārt četri jaunie spēlētāji, kas mācās Murjāņos, uz spēlēm ierodas kā bez spēka, lai gan tur it kā fiziskā forma tiek uzturēta. Vēl daži aizbraukuši strādāt uz ārzemēm, tādēļ skaidrs, ka vairs nevaram pavilkt spēlēšanu Baltijas līgā un jādomā, kā pabeigt Latvijas čempionātu (LČ), ko pamest noteikti negrasāmies.''

Baltijas līgas turnīrā ''Tenax'' pirms izstāšanās ieņēma pēdējo vietu. Turnīru šosezon sāka 11 komandas no Igaunijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Somijas un Latvijas. Tiek ziņots, ka dalību no Baltijas līgas līdzīgu problēmu dēļ atsaukusi arī Kauņas ''Granitas-Karys'' komanda, kas šosezon iekļuva Čempionu līgas pirmajā grupu turnīrā. Lietuvieši joprojām saglabāja izredzes kvalificēties Baltijas līgas finālturnīram, kas aprīļa sākumā paredzēts Rīgā.

''Mūsu komandas atbalstītāji solīto ir izpildījuši, pārmest tur nav ko, taču parādi ir sakrājušies,'' piebilda Zariņš.

Pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā zaudējuma ''Jūrmalas Sportam'' ''Tenax'' komanda Latvijas čempionāta turnīra tabulā noslīdēja uz trešo vietu. ''Cīnīsimies par otro vietu. Vēl jau būs pusfināli,'' sacīja Zariņš. Pēdējos gados nepārspējama komanda Latvijas mērogā ir ASK-AB.LV, bet par ''Tenax'' lielākajiem konkurentiem kļuvusi LSPA komanda.

''Vasarā esam plānojuši rīkot treniņnometni, atjaunot komandas sastāvu. Jāraugās nākotnē,'' cerību, ka visu laiku krīzes nebūs, pauda ''Tenax'' handbola komandas priekšnieks.

Dobeles Tenax un Kauņas Granitas/Karys atlikušajās Baltijas līgas spēlēs ieskaitīti tehniskie zaudējumi 0:10, bet par citām sankcijām tiks lemts līgas sapulcē 4.aprīlī līgā.

No turpmākas dalības Baltijas Handbola līgā atteikušās Dobeles Tenax un Kauņas Granitas-Karys komandas, par iemeslu minot finansiālo situāciju, informē sacensību rīkotāji.

Dobeles klubs šosezon Baltijas līgā 15 spēlēs guva vienu uzvaru un ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu 11 komandu konkurencē. Granitas/Karys, kas šosezon iekļuva Čempionu līgas pirmajā grupu turnīrā,ar 12 punktiem 16 spēlēs bija septītajā pozīcijā un pretdendēja uz iekļūšanu finālturnīrā, kas aprīļa sākumā paredzēts Rīgā.

Abām vienībāma atlikušajās spēlēs tiks ieskaitīti tehniskie zaudējumi 0:10. Par citām sankcijām tiks lemts līgas sapulcē 4.aprīlī Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi