Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Dukuram prēmijā būs 50 000 latu, brāļiem Šiciem - katram 37 500 latu

Latvijas Nacionālā sporta padome ceturtdien vienojās, ka Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieki prēmijās saņems likumā noteiktās maksimālās summas.

Skeletonists Martins Dukurs par izcīnīto sudraba godalgu uz rokas saņems 50 tūkstošus latu, bet sudraba medaļas ieguvušie kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici - 37,5 tūkstošus latu katrs. Savukārt 4.vietu izcīnījušais skeletonists Tomass Dukurs prēmijā iegūs 15 tūkstošus latu, aģentūru BNS informēja izglītības un zinātnes ministres pārstāve Agnese Korbe.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) padomes sēdē norādīja, ka šo jautājumu virzīs jau uz nākamo valdības sēdi.

Kopējā summa, kuru saņems sportisti, treneri un viņus pārstāvošās federācijas, būs 385 tūkstoši latu pēc nodokļu samaksas (kopumā ar nodokļiem - 455 275 lati).

50 tūkstošus latu plāno piešķirt Latvijas Bobsleja federācijai skeletona un jaunatnes sporta programmu attīstībai, 25 tūkstošus latu saņems Latvijas Kamaniņu sporta federācija, bet Latvijas Hokeja federācija - 100 tūkstošus latu.

Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis aģentūru BNS gan informēja, ka sēdes laikā bijuši dažādi viedokļi par to, cik daudz naudas piešķirt sporta veidu federācijām.

"Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, kad jātaupa valsts budžeta finanšu līdzekļi, Finanšu ministrija rosina pārskatīt naudas balvas apmēru attiecīgajām sporta federācijām," skaidroja ministrijas pārstāvis.

Līdz ar to FM ierosina Latvijas Bobsleja federācijai un Latvijas Kamaniņu sporta federācijai sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai piešķirt naudas balvu 25 tūkstošu latu apmērā, bet Latvijas Hokeja federācijai par nacionālās izlases piedalīšanos olimpiskajās spēlēs hokeja un jaunatnes sporta programmu attīstībai - 50 tūkstošus latu.

Skeletonistu tēvs un abu sportistu treneris Dainis Dukurs saņems 32,5 tūkstošus latu (25 tūkstošus latu kā Martina Dukura treneris un 7500 latu - kā Tomasa Dukura treneris). Savukārt Brāļu Šicu treneris Jānis Liepa saņems 14 500 latu, treneri Pēteris Cīmanis un Sandris Bērziņš saņems 9500 latu, treneris Aivars Kalniņš - 2500 latu, bet treneris Jānis Ozoliņš - 1500 latu.

Prēmijām nepieciešamo naudas summu lūgs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, izņemot Latvijas Bobsleja federācijai paredzētos 50 tūkstošus latu, kurus ņems no Izglītības un zinātnes ministrijas līdzekļiem.

''Tas ir ļoti patīkami,'' aģentūrai BNS ziņu komentēja brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs. ''Mēs jau uzreiz pēc Vankūveras iegādājāmies vairākus jaunus slidu komplektus. Domājam pirkt vēl - pat mēģināt ielīst tā saucamajā 'vilku midzenī' - pie vāciešiem. Beidzot vajadzētu izmēģināt arī aerodinamisko cauruli. Nauda būtu vajadzīga arī, lai izstrādātu jaunatnes programmu, lai tagadējiem skeletonistiem būtu sekotāji un nepaliktu tukšums.''

Tehnikas iegāde un uzlabošana ir prioritāte arī kamaniņu braucējiem. ''Šāds lēmums priecē. Tas ir neatsverams atspaids šajos laikos un patīkams darba novērtējums no valsts, '' atzina Andris Šics. ''Ja būs šāda nauda, tad to ieguldīsim kamaniņu sportā. Tagad mēs varēsim kaut ko jaunu nopirkt no ārzemniekiem. Visticamāk, jau slieces, jo jaunas kamanas ir pārāk dārgas, turklāt daudzi to tehniskos uzlabojumus mēģina slēpt un citiem nemaz nepārdod.''

Jau vēstīts, ka likums par augstiem panākumiem paredz izmaksāt prēmijas medaļu ieguvējiem, viņu treneriem, apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tostarp ārstiem, kā arī federācijām, kuras viņi pārstāv.

Pirms startiem Vankūverā Latvijas sportisti nekad neatkarīgas valsts vēsturē nebija spējuši ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīt vērtīgāku medaļu par bronzu, ko pirms četriem gadiem Turīnā iespēja kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

adasd

LNSP atbalstītais piešķiramā finansējuma apjoms un tā sadalījums izskatīšanai valdībā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi