Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

papildināta - Sesars Filju veic visu laiku ātrāko 100 metru peldējumu

Brazīlijas peldētājs Sesars Sjelu Filju ceturtdien Romā kļuva par pirmo cilvēku pasaulē, kurš 100 metru distanci veicis ātrāk par 47 sekundēm.

Brazīlietis pasaules čempionātā Romā 100 metrus brīvajā stilā nopeldēja 46,91 sekundē, par 0,14 sekundēm labojot austrālietim Īmonam Salivanam līdz šim piederējušo pasaules rekordu.

Sjelu Filju aiz sevis atstāja pirms čempionāta ar galvenajiem favorītiem uzskatītos Francijas peldētājus Alēnu Bērnāru un Frederiku Buskuē, kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Bernārs finišēja pēc 47,12 sekundēm, bet Buskuē pēc 47,25 sekundēm.

Kopumā ceturtdien Romā sacensības notika deviņās disciplīnās, no kurām septiņās tika laboti pasaules rekordi.

Pasaules čempionāta zelta medaļu 200 metru kompleksajā peldējumā ieguva amerikānis Raiens Lohte, kurš distanci veica minūtē un 54,10 sekundēs, par 0,13 sekundēm labojot Maikla Felpsa pērn olimpiskajās spēlēs Pekinā sasniegto pasaules rekordu. Sudrabs tika Laslo Čeham no Ungārijas (atpalika 1,14 sekundes), bronza vēl vienam amerikānim Ērikam Šanto (+1,26).

200 metru tauriņstilā sievietēm Džesika Šipera no Austrālijas par 0,73 sekundēm laboja amerikānietes Marijas Descenzas trešdien uzstādīto pasaules rekordu. Austrāliete finišēja pēc divām minūtēm un 3,41 sekundes. Sudrabu ieguva Dzige Liu no Ķīnas (+0,49), bronza tika Katinkai Hosžu no Ungārijas (+0,87). Savukārt Descenza palika ceturtā.

50 metru distancē uz muguras sievietēm ar pasaules rekordu uzvarēja Dzjin Džao, kura finišēja pēc 27,06 sekundēm. Arī iepriekšējais rekords, kas piederēja Anastasijai Zujevai un bija 27,38 sekundes, noturējās tikai vienu dienu. Sudrabu ieguva Daniela Samulski no Vācijas (+0,17), bronza tika Čanai Gao no Ķīnas (+0,22), bet ceturtā palika Zujeva.

Ķīnas peldētājas laboja pasaules rekordu arī 4x200 metru brīvā stila stafetē, finišējot pēc 7:42,08 sekundēm. Sudrabu ieguva ASV (+0,48), bronzu Lielbritānijas (+3,43) peldētājas. Iepriekšējais pasaules rekords, ko Ķīnas kvartets laboja par 2,23 sekundēm, piederēja austrālietēm.

Vēl divi pasaules rekordi krita pusfināla peldējumos 200 metru brasā. Vīriešiem Kristians Šprengers no Vācijas finišēja pēc divām minūtēm un 7,31 sekundes, par 0,2 sekundēm labojot japāņa Kosukes Kitadžimas 2008. gadā sasniegto rekordu. Sievietēm Annameja Pīrsa no Kanādas finišēja pēc 2:20,12 minūtēm, par 0,1 sekundi labojot amerikānietes Rebekas Soni pērn Pekinā sasniegto rekordu.

200 metru brasa finālā iekļuva arī Lietuvas peldētājs Giedrs Titenis, kurš pusfinālā uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi