Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (14:36) - Gulbis trīs setos sasniedz French Open trešo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 17.) trešdien Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas mačā trīs setos ar 6-2, 7-5, 6-0 uzveica Argentīnas sportistu Fakundo Bagni, kurš rangā ieņem vien 143.vietu. Tādējādi latvietis pirmo reizi kopš 2008.gada sasniedzis turnīra 3.kārtu. Tajā būs jātiekas ar čehu veterānu Radeku Štepaneku.

Gulbis jau pirmajā geimā sešu minūšu laikā lauza pretinieka servi, kamēr turpmākajos piecos geimos allaž pārāks bija serves īpašnieks. Septītajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām un panāca jau 5-2 savā labā, pēc tam pārliecinoši noslēdzot savā labā arī pirmo setu. Tas ilga vien pusstundu.

Otrais sets sākās līdzīgi - atkal ļoti ilga pirmā geima izspēle, taču to ar milzu pūlēm tomēr savā labā noslēdza argentīnietis. Gulbis atbildēja ar to pašu, bet ceturtajā geimā jau pie breika iespējas tika Bagnis - Gulbis to nepieļāva, panākot 2-2. Turpinājumā cīņa bija samērā līdzvērtīga, arī turpmākajos sešos geimos tenisistiem pie savas serves nezaudējot. Sarežģīts izvērtās 11.geims, kurā Gulbis ieguva vairākas breikbumbas un burtiski izmocīja panākumu: 6-5. Nākošajā pie savas serves latvietis uzvarēja visās izspēlēs, tādējādi triumfējot otrajā setā ar 7-5.

Spēles trešo setu latvietis sāka ar breiku un pievienoja uzvaru pie savas serves, ieliekot stabilu 2-0 pamatu. Sekoja vēl viens Gulbja breiks trešajā geimā un uzvara arī ceturtajā. Piektajā geimā Bagnis jau izskatījās samierinājies ar zaudējumu, nospēlējot ļoti vāji, bet sestajā Gulbis 25 nodrošināja graujošu uzvaru tikai 25 minūtes ilgajā trešajā setā un arī visā mačā.

Gulbis trešo kārtu Parīzē nebija sasniedzis kopš 2008.gada, kad guva savu lielāko panākumu šajā prestižajā turnīrā - iekļuva ceturtdaļfinālā. Šogad Gulbis izlikts ar 18.numuru.

Pirmajā kārtā pirmdien Gulbis četros setos ar 4-6, 6-4, 7-5, 6-1 uzveica poli Lukašu Kubotu, bet Bagnis pēc trīs kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas smagā piecu setu cīņā tika galā ar francūzi Žiljēnu Beneto:  6-1, 6-2, 1-6, 3-6, 18-16. Piektais sets ilga vairāk nekā divas stundas, bet 34 izspēlēti geimi setā ir atkārtots turnīra rekords. Argentīnietim (24) šī ir debija Grand Slam turnīru pamatsacensībās.

Gulbis ticis pie 90 ATP ranga punktiem un 72000 eiro prēmijas. Trešajā kārtā pretiniekos 10 gadus vecākais čehs Radeks Štepaneks (35), kurš ATP rangā ieņem 43.pozīciju. Gulbis šo pretinieku uzvarējis visos trijos dueļos karjerā, nezaudējot nevienā setā. Ceturtā kārta jau būs turnīra astotdaļfināls.

Štepaneks trešdien otrās kārtas mačā četros setos ar 6-0, 6-3, 3-6, 6-4 pārspēja ar 15.numuru izlikto krievu Mihailu Južniju.

Gulbis šosezon uzvarējis 29 no 39 ATP līmeņa mačiem. Zīmīgi, ka vislabāk viņam veicies tieši turnīros Francijā - Marseļā un Nicā izcīnīti tituli ATP World Tour 250 sērijas turnīros.

papildināta ar informāciju par Gulbja nākamo pretinieku


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi