Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināts (15:39) - Gulbis sagādā čeham Veselijam lielāko panākumu ATP karjerā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis savā šī gada pirmajā mačā trešdien piekāpās talantīgajam Čehijas pārstāvim Jirži Veselijam.Oklendas ATP World Tour 250 sērijas sacensību Jaunzēlandē otrās kārtas mačā latvietis cieta neveiksmi ar rezultātu 2-6, 6-3, 1-6.Sezonas pirmais mačs Gulbim sākās neveiksmīgi.

Kaut viņš pie savas serves uzvarēja cīņas pirmajās trijās izspēlēs, turpinājumā tika zaudēts sešās pēc kārtas, kas nozīmēja agru nokļūšanu iedzinējos. Turpinājumā mačs ilgāku laiku ritēja līdzīgi, bet septītajā geimā Gulbis neuzvarēja nevienā izspēlē pie savas serves, kas latvieti jau nogādāja iedzinējos ar 2-5, un vēl pēc īsa brīža pirmais sets noslēdzās ar 2-6.Otrā seta ievadā Gulbis sāka darboties arvien pārliecinošāk un ceturtajā geimā beidzot tika līdz "vienādi" pie Veselija serves, kaut breikbumbu vēl neizdevās iegūt. Tomēr neizbēgamais notika jau sestajā geimā, kad latvietis vispirms ieguva breikbumbu, bet pēc tam garā izspēlē ar ļoti skaistu sitienu to arī izmantoja. Seta izskaņā latvietis vaļības neatļāvās, noslēdzot to ar 6-3.Noslēdzošajā setā izšķirošais bija trešais geims, kurā Gulbis sākotnēji zaudēja dueļa skaistākajā izspēlē, bet pēc tam arī Veselijs tika pie breikbumbas, ko izmantoja. Drīz vien čehs jau bija vadībā ar 4-1, bet pēc tam lauza Gulbi arī sestajā geimā, novedot maču līdz panākumam nedaudz vairāk nekā pusotras stundas laikā.

"Biju labāks nekā treniņos," portāls "Tvnz.co.nz" citē Gulbja izteikumus pēc mača. Latvietis piebilda, ka viņam vēl nepieciešams piedalīties daudz spēlēs, lai atgūtu pārliecību.

Trešdien aizvadītais mačs tenisistam bija pirmais oficiālais kopš pagājušā gada oktobra, turklāt iepriekšējā nedēļā viņš neesot bijis pilnībā atguvies no slimības, kas viņam licis atsaukt dalību no turnīra Dohā.

"Man ir ļoti žēl, ka šodien zaudēju, jo esmu pārliecināts, ka nākamajos mačos demonstrētu labāku sniegumu. Tiesa, šajā spēlē neservēju labi, turklāt savu sitienu no ērtās puses īsti labi vēl nejūtu," izteicās Gulbis.

Tāpat portālā "Smh.com.au" latvietis pauda, ka viņa pretinieks 21 gadu vecais Veselijs nebūt nav izdarījis daudz, lai dueli uzvarētu, jo panākums čeham nācis, pateicoties latvieša kļūdām.

Uzreiz pēc mača Veselijs izteicās, ka šis panākums nosaucams par lielāko viņa līdzšinējā karjerā.

Latvietis sacensības noslēdza ar 20 pasaules ranga punktu nopelnīšanu.

Pasaules 13.rakete Gulbis turnīrā izlikts ar otro numuru. Ar tik augstu numuru latvietis kādā no turnīriem savas karjeras laikā bija izlikts vien trešo reizi.

Tikmēr kļuvis zināms, ka nākamnedēļ gaidāmajā Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis būs izlikts ar 11.numuru. Līdz ar to pirmajās divās kārtās Gulbim pretī nevarēs stāties kāds no citiem izliktajiem spēlētājiem.

Pievienots Gulbja komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi