Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (18:16) - Gulbis uzvar ATP ranga 15.raketi Janoviču, iekļūstot Stokholmas ATP 250 turnīra pusfinālā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-3 uzveica ATP ranga 15.raketi Jerži Janoviču (Polija), tādējādi sasniedzot pusfinālu. Nedaudz vēlāk notikušajā dubultspēļu ceturtdaļfinālā latvietis pārī ar krievu Dmitriju Tursunovu gan piedzīvoja neveiksmi.

Cīņā par vietu vienspēļu turnīra finālā 25 gadus vecais Gulbis sestdien spēkiem mērosies ar Stokholmā pirmo numuru izlikto spāni Davidu Fereru (31 gads, ATP ranga 3.numurs) - viņa tautietis Fernando Verdasko no ceturtdaļfināla cīņas atteicies. Gulbis Stokholmā jau ticis pie 90 ATP ranga punktiem un 27 300 eiro naudas balvas. Abi līdz šim kortā tikušies vienu reizi - pirms sešiem gadiem Monreālas Masters turnīrā Ferers tolaik tikai 19 gadus veco Gulbi viegli pārspēja ar 6-2, 6-1.

Jau pirmajā geimā Gulbis zaudēja savas serves geimu. Turpinājumā Latvijas tenisistam bija pārsvars un vairākus geimus viņš uzsāka pārliecinoši, tomēr noslēgumā sekmīgāks bija Janovičs, saglabājot pārsvaru. Septītajā geimā Gulbim atkal radās problēmas ar savas serves nosargāšanu, tomēr viņam izdevās atspēlēties, bet uzreiz pēc tam astotajā geimā jau latvietis pats izmantoja savu pirmo breikbumbu mačā un tika pie izlīdzinājuma 4-4.

Savukārt 12.geimā Gulbis ieguva vēl divas breikbumbas, izmantojot otro no tām, kas deva triumfu pirmajā setā ar 7-5. Līdz ar to latvietis spēja atspēlēties no 2-4.

Otrais sets sākās identiski pirmajam, un Gulbis atkal jau pirmajā geimā nespēja noturēt savu servi. Tomēr jau drīz vien latvietis ieguva četras breikbumbas, pēdējo no tām beidzot izmantojot un panākot 2-2. Otrais sets ritēja nervozāk, bet septītajā geimā pie breikbumbām atkal tika Janovičs un atguva vadību ar 4-3, turpinājumā novedot setu līdz savai uzvarai.

Trešajā setā kādam no tenisistiem pirmās breika iespējas bija sestajā geimā un trešo no tām Gulbis arī izmantoja, nokļūstot vien divu geimu attālumā no triumfa mačā - 4-2. Latvietis pārliecinoši noslēdza maču savā labā un iekļuva pusfinālā.

Latvijas labākais tenisists, kurš sacensībās izsēts kā piektā rakete, šobrīd ATP rangā atrodas 26.vietā, savukārt Janovičs ir 15.labākais tenisists pasaulē un turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Jau vēstīts, ka Stokholmas turnīra pirmajā kārtā Gulbis sīvā cīņā ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) uzveica francūzi Žeremī Šardī, bet otrajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:3) uzvarēja Igoru Sijslingu no Nīderlandes.

Savu līdz šim pēdējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Kopā šosezon latvietis uzvarējis 36 no 51 ATP sērijas mača.

Turpinājumā Gulbis piektdien piedzīvoja zaudējumu Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfināla mačā.

Aizvadītajā cīņā Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu ar rezultātu 6-4, 1-6, 8:10 piekāpās mājiniekiem Jūnasam Bjerkmanam un Robertam Lindstedam, kuri dalībai turnīrā bija saņēmuši īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pirmā seta gaitā Latvijas un Krievijas duets neizmantoja divas breikbumbas jau pirmajā geimā, kā arī atspēlēja vienu breiku ceturtajā geimā. Tomēr septītajā geimā Gulbim un Tursunovam izdevās lauzt sāncenšu servi, kas vēlāk ļāva izcīnīt uzvaru pirmajā setā. Savukārt otrā seta pirmajos trīs geimos pārāki bija Bjerkmans/Lindsteds, vienreiz laužot pretinieku servi. Latvijas un Krievijas duets seta gaitā neizmantoja vienu breikbumbu, bet pēc serves zaudēšanas sestajā geimā pārliecinoši atzina Zviedrijas pārstāvju pārākumu.

Tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots supertaibreikā, kurā Gulbis ar Tursunovu visu laiku bija spiesti atspēlēties. Iesākumā viņi nokļuva zaudētājos ar 0:4, bet vēlāk spēja panākt rezultātu 5:6. Vēlāk Zviedrijas duets panāca 9:6 savā labā un nodrošināja trīs mačbumbas. Divas no tām Latvijas un Krievijas duets atspēlēja, tomēr ar trešo piegājienu Bjerkmans/Lindsteds nodrošināja uzvaru visā mačā.

Latvijas un Krievijas duets tādējādi dalību sacensībās noslēdzis ar 45 ATP dubultspēļu ranga punktu iegūšanu.

Iegūtie punkti ļaus Gulbim atgriezties ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita septembra beigās.

Ziņa papildināta ar informāciju par Gulbja zaudējumu dubultspēļu ceturtdļfinālā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi