Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (20:01) Gulbis Stokholmas ATP World Tour 250 turnīra ievadā uzveic francūzi Šardī

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) uzveica francūzi Žeremī Šardī.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar Igoru Sijslingu no Nīderlandes (ATP 67.), kurš savā pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-4 uzveica vācieti Tobiasu Kamki. Gulbis un Sijslings iepriekš kortā nav tikušies.

Abi tenisisti pirmajos geimos bija labāki pie savām servēm, lai gan pirmajā geimā Šardī radās laba iespēja lauzt latvieša servi, jo Gulbis nonāca iedzinējos ar 15:30. Tomēr latviešu sportists prata gūt trīs punktus pēc kārtas. Savukārt Gulbim pirmā reālā iespēja lauzt pretinieka servi bija astotajā geimā, kad viņš tika pie breikbumbas, ko latvietis arī izmantoja, panākdams 5-3 savā labā. Seta devītajā geimā Gulbis pie savas serves jau bija manāmi pārāks, uzvarot arī visā setā ar 6-3.

Arī otrais spēles sets iesākās līdzīgi, bet ceturtajā geimā Šardī tika pie breikbumbas, ko viņam neizdevās izmantot, jo gulbis izlīdzināja rezultātu (40:40). Tomēr pēc tam Francijas tenisists vēlreiz tika pie breikbumbas, ko šoreiz izmantoja, panākdams 3-1. Turpinājumā Gulbim atkal radās problēmas ar savas serves izmantošanu, kā rezultātā Šardī sestajā geimā tika pie vēl vienas breikbumbas, ko izmantot viņam neizdevās, taču latvietis prata geimu noslēgt savā labā, panākot 2-4.

Turpinājumā abi sportisti gana veiksmīgi spēlēja pie savas serves, bet otrais sets noslēdzās ar 3-6 par sliktu Gulbim. Šajā mačā Gulbis pieļāvis jau piecas dubultkļūdas, kamēr pretinieks vien divas.

Arī trešais sets - tāpat kā iepriekšējie divi - iesākās ar līdzvērtīgu cīņu un ne Gulbis, ne Šardī pirmajos geimos savu servi neatdeva. Tomēr ceturtajā geimā latvietim izdevās tikt pie breikbumbas, kas arī tika izmantota, un Latvijas labākais tenisists izvirzījās vadībā ar 3-1.

Abi tenisisti ļoti sīksti cīnījās piektajā geimā, kurā Šardī izdevās tikt pie trim breikbumbām, taču ikreiz Gulbis prata tās atspēlēt. Sīvā cīņā latvietim tomēr neizdevās pie savas serves uzvarēt šo geimu - Francijas sportists ieguva vēl vienu breikbumbu, ko beidzot izmantoja. Pēc šī punkta Gulbis dusmas izgāza uz savu raketi, to triecot pret zemi. Pēc tam Šardī izdevās vēl vienu geimu atgūt, izlīdzinot rezultātu setā 3-3.

Mača turpinājumā abi sportisti bija pārāki pie savām servēm, lai gan Gulbim radās problēmas ar savas noturēšanu seta 11.geimā. Tomēr viņš spēja gūt virsroku, panākot 6-5, bet vēl pēc brīža tenisistiem nācās aizvadīt taibreiku.

To lieliski sāka Gulbis, izvirzoties vadībā ar 3:0. Taču turpinājumā Šardī izdevās veikt vienu minibreiku un uzvarēt abas izspēles pie savas serves, pietuvojoties līdz 3:4. Tomēr noslēgumā veiksmīgāk darbojās Gulbis, uzvarot taibreikā ar 7:3, kas nozīmēja arī panākumu visā mačā. Zīmīgi, ka mača trešais sets ilga 67 minūtes, kas bija gandrīz tikpat ilgi, cik pirmie divi seti kopā. Šajā mačā Gulbis 15 reizes veica netveramās serves.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 26.vietu un turnīrā ir izlikts ar piekto numuru, bet Šardī pašlaik atrodas 36.pozīcijā. Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis ieguvis 20 ranga punktus un 9165 eiro naudas balvu.


Savu līdz šim pēdējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Kopā šosezon latvietis uzvarējis 34 no 49 ATP sērijas mačiem.

Tikmēr Šardī šo sezonu nevar nosaukt par sekmīgu, un zaudējumi viņa kontā ir vairāk par uzvarām. ATP turnīru ceturtdaļfinālus Šardī nav sasniedzis jau kopš jūnija, bet kopā viņš to šogad paveicis vien trīs reizes. Tomēr jāpiemin, ka gada sākumā francūzis iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta labāko astoņu tenisistu vidū.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies trīs reizes, divus panākumus izcīnot Gulbim. Latvietis bija labāks pirmajos divos mačos, kad 2009.gadā Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā uzvarēja ar 7-6 (9:7), 6-3, bet 2010.gadā Barselonas "ATP World Tour 500" turnīra otrajā kārtā triumfēja ar rezultātu 6-3, 6-2. Savukārt tā paša gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Gulbis cieta neveiksmi ar 2-6, 6-7 (1:7), 4-6.

Pērn šajā nedēļā Gulbis piedalījās Vīnes ATP turnīrā, kurā zaudēja otrajā kārtā, tāpēc šoreiz latvietim jāaizstāv 20 ATP ranga punkti.

Tāpat Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu piedalīsies arī Stokholmas turnīra dubultspēļu sacensībās. Pirmajā cīņā Gulbis un Tursunovs trešdien spēkosies ar mājiniekiem Patriku Rusēnholmu un Milošu Sekuliču.

Sākotnēji Gulbim un Tursunovam bija plānots tikties ar šī brīža pasaules trešo labāko dubultspēļu duetu Ivanu Dodidžu no Horvātijas un brazīlieti Marselu Melu, tomēr šī gada ASV atklātā čempionāta pusfinālisti dalību no turnīra atsauca.

Savas karjeras laikā Gulbis ir ticis pie diviem ATP dubultspēļu tituliem, bet šogad šis ir otrais ATP turnīrs, kurā latvietis piedalās arī pāru cīņās.

Gulbis līdz šim vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojos par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

Papildināta ar informāciju par Gulbja dalību dubultspēļu sacensībās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi