Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (20:45) - Gulbis cīnās, bet Stokholmas turnīra finālā iekļūst pasaules trešā rakete Ferrers (VIDEO, FOTO)

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfināla mačā sestdien trīs setos ar 6-3, 4-6, 1-6 piekāpās pasaules ranga trešās vietas īpašniekam Davidam Ferreram no Spānijas, tādejādi pārtraucot 10 uzvarētu maču sēriju ATP raudzes turnīros.

Ne bez grūtībām, bet pirmo geimu pie savas serves uzvarēja Gulbis, taču Ferrers atbildēja ar to pašu. Trešais geims izvērtās ārkārtīgi sarežģīts - Ferrers tika pie vairākām breika iespējām, taču nekādi nespēja lauzt latvieša servi. Pēc padsmit minūšu ilgas cīņas spānis tomēr salūza un Gulbis tika pie 2-1 vadības, pie reizes salaužot arī pirmo raketi mačā. Nākmos divus geimus jau uzvarēja Ferrers, laužot arī Gulbja servi un pārņemot vadību mačā ar 3-2. Gulbja atbilde gan ilgi nebija jāgaida - jau nākamajā geimā viņš nobreikoja ar 1.numuru turnīrā izlikto pretinieku, panākot līdzsvaru pirmajā setā. Septītajā geimā Gulbis pie savas serves uzvarēja visai pārliecinoši (4-3), pēc tam vēlreiz laužot manāmi spēles pavedienu zaudējušā Ferrera servi. Devītajā geimā latvietis ieguva trīs setbumbas, no kurām realizēja otro un triumfēja ar 6-3. Pirmais sets ilga 51 minūti.

Otro setu ar uzvaru geimā pie savas serves sāka Ferrers, tieši to pašu paveica Gulbis otrajā. Turpinājumā spānis atguva pārliecību, triumfējot trijos geimos pēc kārtas un tiekot pie 4-1 vadības. Sestajā geimā pie savas serves pārāks bija Gulbis, pietuvojoties līdz 2-4, bet pēc tam spēja lauzt Ferrera servi (3-4). Tik svarīgajā astotajā geimā Ernests atkal bija pārāks un panāca neizšķirtu: 4-4! Devītajā geimā Gulbim teicama iespēja nobreikot Ferreru, tomēr bumbiņa lidoja autā un kārtējā rakete tika triekta pret zemi.. Ferrers atkal vadībā (5-4), bet 10.geimā pie Gulbja serves ieguva trīs setbumbas, no kuram izmantoja otro un uzvarēja ar 6-4.

Trešā seta pirmajā geimā Ferrers neļāva latvietim gūt ne punkta, bet pēc vairākām kļūdām otrajā Gulbis nonāca zaudētājos ar 0-2. Ferrers dominēja pie savas serves arī trešajā geimā (3-0), atstājot Gulbim arvien mazāk izredžu uz pozitīvu iznākumu šajā spēlē. Pēc ļoti sīvas cīņas ceturtajā geimā Ferrers atkārtoti lauza Gulbja servi, samazinot latvieša iespējas atspēlēties līdz minimumam. Šoreiz brīnumi izpalika - spānis septītajā geimā ieguva trīs mačbumbas un realizēja jau pirmo - 6-1 setā, uzvara trīs setu mačā.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 90 ATP ranga punktus un 27 300 eiro naudas balvu. Sagaidāms, ka nākošajā ATP rangā pirmdien latvietis pakāpsies par 1-2 pozīcijām.

Tikmēr otrā pusfinālā bulgārs Grigors Dimitrovs (ATP 28.) ar 4-6, 6-2, 6-2 uzveica francūzi Beno Pairē (25.), un finālā svētdien tiksies ar Ferreru.

Nākamnedēļ Gulbis startēs ATP 500 turnīrā Valensijā, kur pirmajā kārtā tiksies ar amerikāni Džonu Isneru, kurš ATP rangā ieņem augsto 14.vietu.



Iepriekš šosezon Gulbis ATP sacensību pusfinālos ir piedalījies divas reizes, turklāt abos turnīros arī triumfējis - ASV pilsētā Delribīčā un Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Latvijas labākais tenisists, kurš sacensībās izsēts kā piektā rakete, šobrīd ATP rangā atrodas 26.vietā.

Jau vēstīts, ka Stokholmas turnīra pirmajā kārtā Gulbis sīvā cīņā ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) uzveica francūzi Žeremī Šardī, otrajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:3) uzvarēja Igoru Sijslingu no Nīderlandes, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-3 pieveica poli Ježiju Janoviču.

Savu iepriekšējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Latvietis tagad šosezon uzvarējis 37 no 52 ATP sērijas mačiem.

Tāpat Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu startēja arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kurās piektdien nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Savas karjeras laikā Gulbis ticis pie diviem ATP dubultspēļu tituliem, bet šogad šis bija otrais ATP turnīrs, kurā latvietis piedalījās arī pāru cīņās.

Gulbis iepriekš vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojis par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

Papildināta ar otra pusfināla iznākumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi