Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (8:22) - Gulbis smagā cīņā pieveic Tursunovu, Nicā sasniedzot pusfinālu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Nicas ATP World Tour 250 sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā ceturtdien trīs setos ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:5) uzveica Krievijas tenisistu Dmitriju Tursunovu, sasniedzot turnīra pusfinālu.

Tajā viņa pretinieks piektdien būs pašreizējais Nicas turnīra čempions spānis Alverto Montanjess, kuru Ernests apspēlējis četros no pieciem savstarpējiem mačiem. Mača sākums ap plkst. 15.30 pēc Latvijas laika.

Cīņa pret Tursunovu iesākās līdzīgi, bet izšķirošais bija piektais geims, kurā Gulbis pie savas serves zaudēja pirmajās trijās izspēlēs, tomēr visas trīs breikbumbas atspēlēja. Turpinot sekmīgo sniegumu, uzreiz nākamajā geimā latvietis lauza pretinieka servi un ieguva izšķirošo pārsvaru setā.

Otrajā setā vienīgās divas breikbumbas Tursunovs ieguva astotajā geimā. Pirmo no tām latvietis atspēlēja ar netveramo servi, tomēr otrajā pieļāva dubultkļūdu, bet īsu brīdi vēlāk krievs noslēdza setu ar uzvaru.

Arī trešā seta sākuma daļā Tursunovs lauza Gulbja servi, bet latvietim beidzot izdevās atspēlēties 11.geimā, kas arī varēja kļūt par noslēdzošo cīņā. Jau nākamajā geimā Tursunovs atkal tika pie vairākām breikbumbām, bet latvietis atspēlējās, turklāt pirmo no tām Gulbis izglāba īpaši sarežģītā situācijā. Līdz ar to cīņas uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā.

Papildgeimā pirmais divu punktu pārsvaru ieguva Tursunovs (4:2), tomēr nākamajās četrās izspēlēs uzvarēja latvietis, novedot maču līdz panākumam.

Gulbis ATP rangā ieņem 19.vietu, bet Tursunovs atrodas 32.pozīcijā un turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Gulbis sacensībās izlikts ar otro numuru, kas viņam deva brīvu pirmo kārtu, bet otrajā kārtā viņš trešdien ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-1 uzvarēja slovāku Martinu Kližanu.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus un 22 060 eiro prēmiju. Kāda turnīra pusfinālu latvietis (sezonas bilance 25-10) šosezon sasniedzis ceturto reizi.

Pusfinālā Gulbis tiksies ar spāni Alvertu Montanjesu, kurš pasaules rangā ieņem 61.pozīciju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-7 (6:8), 6-4, 6-4 pārspēja kvalifikācijas sacensības pārvarējušo argentīnieti Leonardo Majeru, kurš ir pasaules 77.rakete.

Gulbis un Montanjess kortā tikušies piecas reizes, četras uzvaras svinot latvietim. Zīmīgi, ka uzvarētajās spēlēs Gulbis nav zaudējis ne seta. Pēdējais panākums šogad Barselonā, kur Gulbis bija pārāks ar 7-5, 6-1. Astoņus gadus vecākais spānis (33) uzvarējis tikai pašā pirmajā duelī tālajā 2007.gadā. Montanjess  ir pašreizējais Nicas turnīra čempions.

Papildināta informācija par pusfināla pretinieku un cīņas sākuma laiku

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi