Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (8:28) - Gulbis pārvar Austrālijas atklātā čempionāta pirmo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 1-6, 6-4, 7-6 (7:4), 6-2 uzvarēja argentīnieti Huanu Monako.

Šī turnīra otro kārtu latvietis sasniedzis vien otro reizi karjerā.

Maču latvietis sāka ļoti neveiksmīgi, jau pirmajā geimā zaudējot punktu pie savas serves. Gulbis nekādi nespēja atrast savu spēles ritmu, piektajā geimā vēlreiz zaudējot savu servi un mirkli vēlāk pēc visu četru izspēļu zaudēšanas nonākot iedzinējos ar 1-5. Septītajā geimā latvietis ļāva Monako tikt pie trešā breika setā, piedzīvojot ļoti pārliecinošu zaudējumu.

Otro setu Gulbis sāka daudz pārliecinošāk, un tuvu pretinieka serves laušanai bija jau trešajā geimā, kad neizmantoja divas breikbumbas. Savu latvietis panāca divus geimus vēlāk, kad ar pirmo mēģinājumu lauza Monako servi un mazliet vēlāk pēc ilgstošas cīņas un vienas breikbumbas atspēlēšanas izvirzījās vadībā ar 4-2. Turpmākos geimus Gulbis aizvadīja salīdzinoši pārliecinoši, uzvaru desmitajā geimā nodrošinot ar trešo setbumbu, pirms kuras gan latvietis vēlreiz atspēlēja vienu breikbumbu.

Savukārt trešajā setā kortā valdīja ļoti sīva spēkošanās ar retām breika iespējām. Pie tādām otrajā geimā tika vienīgi Monako, tomēr Gulbis ilgstošā cīņā atspēlēja visas trīs pretinieka breikbumbas, to pašu divreiz atkārtojot arī 12.geimā. Uzvarētājs tādējādi noskaidrojās taibreikā, kurā Gulbim uzvaras labad pietika ar vienu punktu pie pretinieka serves astotajā izspēlē. Visās pārējās izspēlēs pie punkta tika servējušais tenisists.

Gulbis ceturtajā setā iniciatīvu ieguva ceturtā geima laikā, kad saspringtā galotnē tika pie breika iespējas un tūdaļ pat to izmantoja. Brīdi vēlāk latvietis panāca 4-1 savā labā, bet septītajā geimā viņam nācās atspēlēt vienu sāncenša breikbumbu. Punktu mačam latvietis pielika ar breiku astotajā geimā, kad izmantoja pirmo no divām iegūtajām mačbumbām.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 24.vietu un sacensībās izlikts ar 23.numuru, līdz ar to pirmajās divās kārtās viņam pretī nevar stāties kāds no citiem izliktajiem spēlētājiem.

Tikmēr Monako pašlaik pasaules rangā atrodas 42.vietā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies četras reizes, Gulbim izcīnot vien vienu panākumu, kad viņš bija pārāks 2009.gada Tokijas turnīra astotdaļfinālā. Tāpat 2010.gadā abi savā starpā tikās Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā Gulbis piekāpās ar 3-6, 6-7 (5:7), 1-6.

Gulbis iepriekš "Grand Slam" sacensībās izlikto spēlētāju vidū bijis četras reizes, tomēr tajās visās bija zaudējis jau pirmajā mačā. Arī Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis iepriekš startējis neveiksmīgi, četras reizes ciešot neveiksmes pamatturnīra pirmajā kārtā, bet vēl vienu reizi piekāpjoties otrajā mačā.

Tikmēr Monako, kurš Melburnā aizvadīja pirmo turnīru kopš pagājušā gada septembra, līdz šim Austrālijas atklātajā čempionātā divreiz sasniedzis trešo kārtu, bet jau pirmajā kārtā izstājies sešās no desmit dalības reizēm.

Otrajā kārtā Gulbis sacentīsies ar Semu Kveriju no ASV, kurš ar 6-3, 6-2, 3-6, 7-6 (7:3) uzvarēja kolumbieti Santjago Hiraldo.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka Gulbis sacensībās būs izlikts ar 24.numuru, tomēr dalību no turnīra atsauca spānis Nikolass Almagro.

No citiem Latvijas tenisistiem dāmu dubultspēļu sacensībās piedalīsies Līga Dekmeijere, bet junioru turnīrā sagaidāma Aļonas Ostapenko dalība. Savukārt Diāna Marcinkēviča no sacensībām jau ir izstājusies, jo nepārvarēja sieviešu kvalifikācijas sacensību pirmo kārtu.

Dekmeijere sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs pārī ar Čiadzjunu Čuanu no Taivānas, bet viņu pretinieces pirmajā kārtā būs ar astoto numuru izliktās amerikānietes Rakele Hopsa-Džounsa un Ebigeila Spīrsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi