Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināts ar FOTO - Gulbis Sanktpēterburgā ceturto reizi karjerā sasniedz ATP turnīra finālu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sanktpēterburgas _ATP World Tour 250 _sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfināla mačā sestdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja Mihalu Pšišesniju no Polijas.

Līdz ar to latvietis ceturto reizi karjerā sasniedzis ATP raudzes turnīra finālu. Iepriekš viņš finālos spēlējis trīs reizes, izcīnot trīs titulus. Pēdējo reizi Gulbis palika nepārspēts šīgada martā Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas sacensībās.

Pirmajos trīs geimos pie savas serves Gulbis spēlēja nekļūdīgi, reizi tiekot pie ļoti pārliecinoša panākuma, bet divreiz punktu iegūstot vien ar vienas uzvarētas izspēles pārsvaru. Tikmēr Pšišesnijam pirmā seta ievadā pie savas serves klājās grūtāk. Otrajā geimā ļoti ilgā un mokošā cīņā polis spēja atspēlēt divas breikbumbas, bet sestajā geimā viņš izglābās vēlreiz, šoreiz ilgstošā cīņā atspēlējot vienu breikbumbu.

Septītajā geimā vēl vienā ilgā cīņā vienu breikbumbu jau nācās atspēlēt Gulbim, bet geimu vēlāk latvietim ar ceturto mēģinājumu tomēr izdevās lauzt sāncenša servi - izmantota vienīgā iegūtā breikbumba un panākts rezultāts 5-3 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis pārliecinoši nodrošināja uzvaru setā, zaudējot tikai vienā izspēlē.

Otro setu abi tenisisti sāka ar pārliecinošām uzvarām pie savas serves, bet jau trešajā geimā Gulbis prata otro reizi mačā lauzt Pšišesnija servi, kad izmantoja pirmo no divām breikbumbām. Nākamajos trīs geimos sportisti pie savas serves atkal bija nekļūdīgi, bet septītajā geimā Gulbis neizmantoja lielisku izdevību praktiski nodrošināt uzvaru, kad kārtējās ilgstošās cīņas laikā neizmantoja divas breikbumbas.

Astotajā geimā Gulbis pārliecinoši pie savas serves panāca rezultātu 5-3, bet sekojušajā geimā izvirzījās vadībā ar 30:0. Nedaudz vēlāk latvietis tika pie divām mačbumbām un, izmantojis otro no tām, nodrošināja panākumu un vietu finālā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies divas reizes, un tajās uzvaras dalītas uz pusēm. Pati nesenākā abu tikšanās reize bija šī gada februārī Itālijas pilsētā Bergamo notikušais Challenger sērijas turnīrs. Tā otrajā kārtā panākumu ar 6-4, 7-6 (7:4) izcīnīja Pšišesnijs, bet pirms tam sportisti savā starpā bija tikušies vien 2006.gada Francijas Future turnīrā, un duelī pārāks izrādījās Gulbis ar 5-7, 6-1, 6-2.

Gulbis šo gadu aizvada sekmīgi un ATP rangā pašlaik ieņem 36.vietu, bet turnīrā izlikts ar sesto numuru. Pirmajā kārtā viņš trešdien ar 6-0, 6-1 sagrāva krievu Mihailu Jelginu, bet ceturtdien aizvadītajā otrajā kārtā ar 6-3, 1-6, 6-3 pieveica Igaunijas labāko tenisa spēlētāju Jirgenu Zopu. Savukārt piektdienas pēcpusdienā viņš bez īpašām grūtībām uzvarēja Roverto Bautistu no Spānijas ar 6-1, 6-2.

Par fināla sasniegšanu latvietis ticis pie 150 ATP vienspēļu ranga punktiem.

Pšišesnijam šo gadu arī var nosaukt par visnotaļ veiksmīgu, jo vēl tā sākumā viņš ATP rangā atradās 208.vietā, bet nu klauvē pie pirmā simtnieka durvīm - šobrīd viņš ir 112.pozīcijas īpašnieks. Šobrīd 29 gadus vecā poļa karjeras rekords reitingā ir 76.vieta, kas sasniegta 2010.gadā.

Vēl jūlijā Pšišesnijs spēja aizcīnīties līdz Ņūportas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfinālam, kur nācās atzīt Francijas sportista Nikolā Maī pārākumu.

Sanktpēterburgas turnīra pirmajā kārtā Pšišesnijs ar 3-6, 6-4, 6-3 pieveica spāni Alvertu Ramosu, bet otrajā kārtā ar 6-3, 5-3 bija pārāks pār ar pirmo numuru izlikto Itālijas tenisistu Fabio Fonjīni, kurš cīņu beidza priekšlaicīgi savainojuma dēļ. Savukārt ceturtdaļfinālā polim ar 7-6 (9:7), 1-6, 6-3 izdevās pieveikt vēl vienu pazīstamu tenisistu - čehu Lukašu Rosolu -, kurš bija izlikts ar septīto numuru.

Finālā Gulbim vajadzēs spēkoties ar Žuau Sousu no Portugāles vai spāni Giljermo Garsiju-Lopesu. Neviens no šiem tenisistiem nav starp izliktajiem spēlētājiem.

Pērn Gulbis šajā nedēļā turnīros nestartēja. Savā debijas reizē Sanktpēterburgas turnīrā 2006.gadā, pirmoreiz startējot ATP sacensībās, latvietis sensacionāli tika līdz pusfinālam, bet līdz ar iekļūšanu šīgada turnīra labāko četriniekā ATP sacensību pusfinālā viņš iekļuva astoto reizi karjerā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis Latvijas izlases rindās Rīgā sacentās pret Somijas komandu, palīdzot mājiniekiem izcīnīt vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Gulbis uzvarēja abās aizvadītajās vienspēlēs, kā arī dubultspēlē, kur viņa pārinieks bija Miķelis Lībietis.

Pēdējo individuālo turnīru latvietis aizvadīja augusta beigās, kad ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā cieta neveiksmi pret rangā zemāk esošo Andrēasu Haideru-Maureru no Austrijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi