Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Par kautiņa izraišīšanu no Ķīnas šorttreka izlases izslēdz četrkārtējo olimpisko čempioni Van Menu

Par kautiņa izraišīšanu no Ķīnas šorttreka izlases izslēgta četrkārtējā olimpiskā čempione Van Mena, kura arī diskvalificēta no līdzdalības sacensībās.

Tik bargu sodu sportiste saņēmusi, jo uzklupusi Ķīnas izlases menedžerim Van Čunlu, kad tas aizrādījis par sportiskā režīma pārkāpumu un pārāk vēlu atgriešanos izlases nometnē.

Van Mena un vēl piecas komandas biedrenes nakti pavadīja pilsētā izkalidējoties un lietojot alkoholiskos dzērienus. Atgriežoties nometnē viņas pārsteidza komandas menedžeris, taču uz kritiskajām piezīmēm un aizrādījumiem olimpiskā čempione atbildēja ar sitieniem, ceturtdien pavēstīja Ķīnas ziemas sporta administratīvais centrs.

Kautiņā piedalījusies arī cita šorttrekiste Ļu Ksjanveja, kuru arī izslēdza no komandas. Abas karstasinīgās sportistes situšas ne tikai menedžerim, bet arī trenera asistentam un citām personām, kas centušies kausles nomierināt.

"Kautiņā tika sabojāts viesnīcas inventārs. Sportistes savainoja arī pašas sevi, tāpēc bija spiestas doties uz slimnīcu. Atgriežoties no mediķu aprūpes viņas turpinājušas skaļi uzvesties, pieceļot pārējo komandu. Incidents ir ļoti smags, jo apkauno olimpiskā čempiona godu, Ķīnas šorttreka komandu un Ķīnas sportistu tēlu," teikts administrācijas paziņojumā.

Pārējās četras nakts uzdzīves dalībnieces, starp kurām bija arī cita olimpiskā čempione Džou Jana, bija spiestas rakstīt paskaidrojumus.

Van Meja 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā izcīnīja trīs zelta medaļas - 500 metros, 1000 metros un komandu stafetē, bet 2006. gadā olimpiskajās spēlēs Turīnā viņa triumfēja 500 metros. 2010. gadā viņu Ķīnas valsts televīzija CCTV atzina par valsts labāko sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi