Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pasaules čempions Kaparkalējs ar Bernānu uzvar LČ rollerslēpošanā komandu sprintā

Pirms nedēļas par pasaules čempionu rollerslēpošanā komandu sprintā kļuvušais Lauris Kaparkalējs izcīnīja uzvaru ar arī svētdien Uzvaras parkā Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā komandu sprintā, to paveicot kopā ar Edgaru Bernānu. Sievietēm pirmās bija Rīgas sporta skolas “Arkādija” pārstāves Adriāna Osmane un Samanta Krampe.

Sestdien Latvijas čempionāta rollerslēpošanā trešais posms sākās Madonā ar duatlonu (skriešana+rollerslēpošana), bet noslēdzās svētdien ar komandu sprintu Uzvaras parkā, jo sadarbībā ar Rīgas Sporta skolu “Arkādija” Latvijas Slēpošanas federācija noslēdzošo startu rollerslēpošanā šajā gadā sarīkoja rekonstruētajā galvaspilsētas parkā. Līdz ar to pēc divu gadu pārtraukuma rollerslēpošanas čempionāta posms notika nu jau atjaunotajā un skaistajā Uzvaras parkā.

Katrs no komandas pārstāvjiem jauno 860m apli pamīšus veica trīs reizes, tādējādi katram kopā nobraucot divus ar pusi kilometrus, bet komandai kopumā veicot 5km.

Vīriešiem izpalika viens no favorītu duetiem – Raimo Vīgants un Niks Saulītis, toties piedalījās ar Vīgantu pasaules čempionu titulu komandu sprintā rollerslēpošanā izcīnījušais Lauris Kaparkalējs, ar kuru kopā atzīstami startēja Edgars Bernāns, abiem uz meistarību un arī “svaigumu” (sestdien nestartēja duatlhonā) izcīnot gaidīto uzvaru (10:28,78). Ziemā Kaparkalējs komandu sprintā uzvarēja kopā ar Silvestru Švaukstu, kurš tandēmā ar Gustavu Sinātu svētdien varētu pretendēt uz kādu no godalgām, jo pērn bija labākie junioriem un trešie kopējā ieskaitē.

Nākamajās divās vietās finišēja abas labākās jauniešu komandas, spraigi un sīvi cīnoties par V18 grupas zeltu. Šajā duelī par jauniešu grupas pirmo vietu bija iesaistīti rīdzinieki no RSS “Arkādija” Emīls Kancāns ar Indriķi Circenu un Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS) pārstāvji Ernests Skride un Rūdolfs Raudziņš.

Ļoti līdzīgi pirmajos etapos cīnījās Kancāns ar Skridi, kā arī spēcīgākie pārstāvji abās komandās otrajos etapos Circens ar Raudziņu. Pēdējā posmā finiša sprintā pārāks ar pussekundes pārsvaru bija “Arkādiju” pārstāvošais viļakietis Circens, nodrošinot Rīgas sporta skolai uzvaru (10:32,75). Cēsiniekiem līdz ar to trešā vieta kopumā sudrabs savā grupā.

Ar abām līdz pat pēdējam posmam kopā brauca arī otra labākā pieaugušo komanda, kur kopā ar vakardienas duatlona uzvarētāju Sandiju Suhanovu startēja Patrīcijas Eidukas jaunākais brālis Edijs, kurš divus gadus jau nestartē slēpošanā, toties regulāri ar labiem rezultātiem skrien populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks”. Suhanovs ar Eiduku bija ceturtā komanda, kas spēja iekļauties 11 minūtēs (10:39,97) iegūstot otro vietu pieaugušo grupā. Līdz ar to Suhanovam otrā vieta pieaugušajos otro gadu pēc kārtas, jo 2023. gadā viņš bija otrais kopā ar Raineru Paegli. Piektie finišēja arkādieši Aleksandrs Ļūle un Bruno Krampe, kuri distancē pavadīja nedaudz vairāk par 11 minūtēm (11:04,85) un kuriem trešā vieta pieaugušo konkurencē.

Nākamie finišā pēc 37 sekundēm ieradās un sešinieku noslēdza cēsinieki Emīls Spolītis un Ernests Jekimovs, kuriem pirmā vieta junioru konkurencē.

Sievietēm nepiedalījās galvenās favorītes no Madonas – Kitija Auziņa un Linda Kaparkalēja, kuras kļuva par čempionēm ziemā komandu sprintā. Taču vienīgajai pieaugušo grupas komandai “Arkādijai” ļoti sīvu konkurenci sastādīja jaunietes no CPSS, neskatoties uz sagurumu pēc vakardienas duatlona. Rīdzinieces Samanta Krampe ar juniori Adriānu Osmani ieguva pirmo vietu (12:17,77), apsteidzot par 0,4 sekundēm jaunās cēsnieces Amēliju Zaķi un Lauru Alziņu, kurām pirmā vieta S18 grupā.

Vēl ātrāk ar 13 minūtēm sešus posmus veica madonietes Keita Kolna un Helēna Roštoka, kurām otrā vieta S18 grupā, tādējādi sievietēm sanāca identiski vīriešiem, proti, pirmajā vietā pieaugušo komanda, bet nākamajās divās jauniešu grupas komandas. Tā kā kopējā ieskaitē neapbalvo, bet tikai pa vecuma grupām, līdz ar Krāslavas sporta skola neuzlika vienā komandā optimālo duetu – Adriānu Šuminsku un Valēriju Burcevu, kas cīnītos par Top3 absolūtajā vērtējumā, bet vakardienas duatlonā dominējusī Šuminska kopā ar Eviju Radivinsku finišēja ceturtās un ieņēma pirmo vietu junioru konkurencē.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi