Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pašreizējais čempions Džokovičs ar pārliecinošu uzvaru sāk dalību Austrālijas atklātajā čempionātā

Pie pārliecinošas uzvaras gada pirmā Grand Slam turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - vīriešu vienspēļu pirmās kārtas mačā pirmdien tika iepriekšējo divu gadu turnīra čempions Novāks Džokovičs no Serbijas.

Pašreizējais ATP ranga līderis pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-2, 6-4, 7-5 mazāk nekā divu stundu laikā uzvarēja francūzi Polu-Anrī Matjē, kurš pasaules rangā ieņem 60.pozīciju. Džokovičs šogad cer kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

Otrajā kārtā serba pretinieks būs amerikānis Raiens Herisons.

Citos pirmās kārtas mačos pirmdien ar piekto numuru izliktais Tomašs Berdihs no Čehijas ar rezultātu 6-3, 7-5, 6-3 uzvarēja amerikāni Maiklu Raselu, bet turnīra desmitā rakete Nikolass Almagro no Spānijas ar 7-5, 6-7 (4:7), 6-2, 6-7 (6:8), 6-2 ļoti smagā cīņā tomēr pārspēja citu amerikāni Stīvu Džonsonu.

Tāpat pie salīdzinoši viegla panākuma pirmajā kārtā tika ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja beļģi Olivjē Rohusu. Viņš ATP rangā ieņem 126.vietu.

Kā zināms, vēdera vīrusa dēļ turnīrā nestartē 11 Grand Slam titulu īpašnieks Rafaels Nadals no Spānijas, kurš pērnā gada finālā dramatiskā cīņā zaudēja Džokovičam.

Savukārt sieviešu turnīru ar uzvaru sāka pērna gada sacensību fināliste un WTA ranga vicelīdere Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 6-0, 6-0 pārliecinoša pieveica savu tautieti Olgu Pučkovu.

Ar ceturto numuru izliktā Agņeška Radvanska no Polijas savā pirmajā turnīra cīņā ar 7-5, 6-0 uzvarēja mājinieci Bojanu Bobusiču, savukārt ķīniete Na Li, kurai piešķirts sestais numurs, ar 6-1, 6-3 pārspēja Kazahstānu pārstāvošo Sesilu Karatančevu.

Panākumu izcīnīja arī turnīra piektā rakete Angelika Kerbere no Vācijas, kura ar 6-2, 6-4 pārspēja Elinu Svitoļinu no Ukrainas, kā arī ar devīto numuru izliktā mājiniece Samanta Stosura, kura ar 7-6 (7:3), 6-3 uzvarēja Taizemes tenisisti Čenu Kajčenu.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrs tiks izspēlēts no 14. līdz 27.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi