Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

PČ rollerslēpošanā klasikā pret kalnu Vīgants un Šuminska iekļūst desmitniekā

Pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinājās Itālijā, noslēdzošajā startā klasiskā stila distancē ar masu startu pret kalnu diviem Latvijas pārstāvjiem izdevās iekļūt desmitniekā – divkārtējam pasaules čempionam Raimo Vīgantam ar 8. vietu pieaugušajos, bet Adriānai Šuminskai ar 10. vietu juniorēm. Tieši aiz desmitnieka ierindojās Kitija Auziņa, bet juniori Dāvis Kalniņš un Indriķis Circens arī bija tuvu Top10, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pēdējā pasaules čempionāta dienā rollerslēpošanā dalībniekiem nācās mērot 15km distanci klasikā ar kopēju startu un pret kalnu. Vīriešiem startēja 44 dalībnieki, kuru vidū arī trīs latvieši. Divus zeltus nopelnījušais Raimo Vīgants distances vidū vēl ar četriem citiem turējās grupiņā no 7. līdz 11. vietai. Beigās Vīgants bija viens labākajiem šajā pieciniekā, finišējot 8. vietā (+1:46).

Iepriekšējā dienā ar Raimo zeltu komandu sprintā izcīnījušais Lauris Kaparkalējs, kurš tāpat kā Raimo bija startējis visās iepriekšējās trijās dienās un arī atdevis diezgan daudz spēka, finišēja 28. vietā (+6:34), bet Silvestrs Švauksts, kurš uzsvaru bija licis uz startiem pirmajās divās dienās, ieņēma 39. vietu, finišējot 12 minūtes aiz uzvarētāja, kas bija spānis Imanols Roho, kurš šogad Tour de ski pēdējā posmā bija 19. vieta, bet olimpiskajās spēlēs Pekinā distancē ieguva divas reizes 21. vietu. Aiz spāņa otro un trešo vietu ieguva divi norvēģi.

Vēl vienu vietu desmitniekā nopelnīja Adriāna Šuminska, kura 13km distances vidū vēl bija septītā, taču dienu iepriekš ļoti ātrā tempā veiktie padsmit kilometri komandu sprintā krāslavietei bija prasījuši diezgan daudz spēka, tādējādi distances otrajā pusē sanāca “pieplīst” un dažas pozīcijas pazaudēt. Taču Šuminska, kura abas dienas Latvijas čempionātā rollerslēpošanā augustā bija trijniekā vietu desmitniekā saglabāja, iegūstot 10. vietu (+3:43). Bronzu sprintā izcīnījusī Linda Kaparkalēja, kura dienu iepriekš nestartēja dēļ ne visai labās pašsajūtas, īsti labi nejutās arī pēdējā dienā, ieņemot 28. vietu (+8:36) no 37 dalībniecēm. Uzvarēja zviedriete Mira Jēransone.

Visas dienas startējusī Kitija Auziņa labu rezultātu uzrādīja arī pēdējā startā. Distances vidū viņa atradās līderu grupas beigās 16. vietā, bet turpinājumā pakāpās vairākas pozīcijas, finišējot 11. vietā, no uzvarētājas atpaliekot divas ar pusi minūtes, kas ir labs rādītājs. Spraigā cīņā ar spēcīgajām māsām Kāsiku, kuras arī pagājušajā ziemas sezonā guva panākumus, uzvaru svinēja daudzkārtējā čempione Linna Semskāra no Zviedrijas.

Arī divi mūsu juniori bija tuvu desmitniekam. Sestdien komandu sprintā 4. vietu ieguvušais Kalniņš tāpat kā distances vidū arī finišā bija divpadsmitais (+5:18), distances pēdējos kilometros izpaužoties iepriekšējo dienu uzkrātajam sagurumam un straujāk zaudējot laiku līderiem. Beigās viņam tikai piecas sekundes zaudēja Circens. Savukārt Bruno Bilans, kurš ar Kalniņu ieguva komandu sprintā 4. vietu, beigās arī pazaudēja pāris pozīcijas un ieņēma 23. vietu (+7:10).   

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi