Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

PČ vieglatlētikā 6.diena: Augstlēcējs Bondarenko pirmo reizi kļūst par pasaules čempionu un pārējie medaļnieki

Ukrainas augstlēcējs Bohdans Bondarenko ceturtdien pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā.Šobrīd 23 gadus vecais Bondarenko labākajā mēģinājumā spēja uzlēkt 2,41 metru augstu, kas ir atkārtots šīs sezonas labākais sasniegums.Zīmīgi, ka Bondarenko mēģināja labot arī 20 gadus veco pasaules rekordu, ko uzstādīja kubietis Havjērs Sotomajors, uzlecot 2,45 metru augstumā.

Tomēr Bondarenko 2,47 metru latiņu nevienā no trim mēģinājumiem pārvarēt neizdevās.Savukārt pie pasaules čempionāta sudraba medaļas tika Kataras augstlēcējs Mutass Essa Baršims, kurš spēja uzlēkt 2,38 metru augstumā, bet Dereks Druēns no Kanādas ar tādu pašu rezultātu bija trešais. Kanādietis bija zemākā vietā, jo 2,38 metru augstumā novietoto latiņu pārvarēja tikai ar otro mēģinājumu.Tikmēr Londonas olimpisko spēļu čempions Krievijas augstlēcējs Ivans Uhovs sacensībās spēja pārvarēt vien 2,35 metru augstumu, kas bija ceturtais labākais rezultāts.

Kolumbiete Katerine Ivargena ceturtdien ar jaunu sezonas labāko rezultātu triumfēja Maskavā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā trīssoļlēkšanas sacensībās.

Labākajā mēģinājumā Ivargena, kura pērn Londonā ieguva Olimpiādes sudraba godalgu, iespēja aizlēkt 14,85 metrus tālu, kas nevienai sportistei šosezon vēl nav bijis pa spēkam. Sudraba medaļu nopelnīja krieviete Jekaterina Koņeva, kura aizlēca 14,81 metru tālu.

Savukārt tikai pie bronzas godalgas tika iepriekšējā pasaules čempione un šī gada Eiropas čempionātā triumfējusī Olha Saladuha no Ukrainas, kura savā labākajā mēģinājumā spēja aizlēkt 14,65 metrus tālu.

Zviedrijas sportiste Abeba Aregavi ceturtdien pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules čempioni 1500 metru skrējienā.

Šobrīd 23 gadus vecā sportiste Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā 1500 metrus veica četrās minūtēs un 02,67 sekundēs, vien par 0,32 sekundēm apsteidzot amerikānieti Dženiferu Simpsoni, kura bija līdzšinējā pasaules čempione.

Savukārt pie bronzas godalgas tika Kenijas pārstāve Helēna Obiri, kura finišu sasniedza pēc četrām minūtēm un 03,86 sekundēm.

Par pasaules čempioniem 400 metru barjerotajā distancē ceturtdien kļuva Trinidadas un Tobago atlēts Džehuī Gordons un čehiete Zuzana Hejnova.

Gordons Krievijas pilsētā Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā finišu 400 metru barjerskrējienā sasniedza pēc 47,69 sekundēm, apsteidzot pērnā gada olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju amerikāni Maiku Tinsliju, kurš ar rezultātu 47,70 sekundes uzrādīja jaunu personisko rekordu. Savukārt pie bronzas godalgas tika serbs Emirs Bekričs (48,05 sekundes).

Šobrīd 21 gadu vecais Gordons līdz šim bija kronēts tikai par junioru pasaules čempionu.

Savukārt sieviešu konkurencē Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgas laureāte Hejnova finišu sasniedza pēc 52,83 sekundēm, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts. Viņa vairāk nekā par sekundi apsteidza sudraba medaļu nopelnījušo amerikānieti Dalailu Muhemedu. Savukārt pie bronzas godalgas tika vēl viena ASV sportiste Lašinda Demusa, kura pirms diviem gadiem kļuva par šīs distances pasaules čempioni, bet Londonas Olimpiādē izcīnīja sudraba godalgu.

Zīmīgi, ka šobrīd 26 gadus vecā Hejnova līdz šim pasaules čempionātos nebija piedalījusies.

Londonas olimpisko spēļu čempions 3000 metru šķēršļu skrējienā vīriešiem Kenijas sportists Ezekjēls Kemboji ceturtdien kļuva arī par šīs distances pasaules čempionu, triumfējot Maskavā notiekošajās sacensībās.

Arī 2004.gada Atēnu Olimpiādes čempions šajā distancē Kemboji šķēršļoto distanci veica astoņās minūtēs un 06,01 sekundē, kamēr viņa 18 gadus vecais tautietis Konsesluss Kipruto bija otrais, finišu sasniedzot pēc astoņām minūtēm un 06,37 sekundēm.

Savukārt bronzas godalgu izcīnīja divkārtējais olimpisko spēļu sudraba medaļu laureāts Mahjedīns Mehisi-Benabāds no Francijas - astoņas minūtes un 07,86 sekundes.

Zīmīgi, ka Kemboji triumfējis jau trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas.

Piektdien kā pēdējās Latvijas pārstāves kvalifikācijā startēs šķēpmetējas Līna Mūze un Madara Palameika.
Madara startēs A grupā plkst. 8.30, bet Līna būs starp B grupas dalībniecēm, kuras cīņu par vietu finālā sāks plkst. 9.55 pēc Latvijas laika. Sacensības Maskavā ilgs līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi