Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

PČ vieglatlētikā trešā diena: Freizere-Praisa atnes Jamaikai otro zeltu 100 metros un pārējie medaļnieki

Jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa pirmdien ļoti pārliecinoši uzvarēja pasaules vieglatlētikas čempionāta 100 metru distancē. 

Divkārtējā olimpiskā čempione un 2009.gada pasaules čempione distanci veica 10,71 sekundē, sasniedzot sezonas labāko rezultātu. Tāpat šis ir visu laiku otrais labākais rezultāts pasaules čempionātos. 

Otro vietu ar 10,93 sekundēm izcīnīja Muriele Ahūra, sagādājot Kotdivuārai visu laiku pirmo godalgu pasaules čempionātu sprinta distancēs. Savukārt trešā finišēja iepriekšējā pasaules čempionātā uzvarējusī amerikāniete Karmelita Džetere, kura bija vēl par vienu sekundes simtdaļu lēnāka. 

Par pasaules vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju vesera mešanā pirmdien kļuva polis Pāvels Fajdeks.

24 gadus vecais Fajdeks jau pirmajā mēģinājumā sasniedza 81,97 metrus un neviens konkurents vairs nespēja viņu apsteigt.

Kopumā sacensībās piedalījās četri olimpiskie čempioni, bet uz goda pjedestāla kāpa vien viens no viņiem - otrais ar 80,30 metriem bija ungārs Kristiāns Parss, kurš pērn triumfēja Londonas Olimpiādē.

Savukārt bronzu ar 79,36 metriem negaidīti izcīnīja čehs Lukāšs Melihs, kurš līdz šim nozīmīgākajās sacensībās pie augstiem panākumiem nebija ticis.

Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās sestdien piedalījās arī Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs, kurš ar 72,78 metriem pasaules čempionātu noslēdza 19.vietā.

Par kārtslēkšanas sacensību uzvarētāju pasaules vieglatlētikas čempionātā pirmdien kļuva Vācijas sportists Rafaels Holcdepe.

Vācietis spēja pārlēkt 5,89 metru augstumā novietotai latiņai. Tādu pašu rezultātu sasniedza arī olimpiskais čempions Reno Lavilenjē, tomēr viņš veica vairāk mēģinājumu.

Zīmīgi, ka Lavilenjē līdz šim ne reizi nav spējis izcīnīt pasaules čempionāta zeltu, jo iepriekšējos divos čempionātos tika vien pie bronzas godalgām.

Savukārt trešo vietu kārtslēkšanā ar 5,82 metriem izcīnīja vēl viens vācu sportists Bjerns Oto. Līdz ar to uz goda pjedestāla kāpa tie paši trīs sportisti, kas pērn Olimpiādē.

Amerikāņu sportists Deivids Olivers pirmdien uzvarēja pasaules vieglatlētikas čempionāta 110 metru barjerskrējienā.

Amerikānis finišēja pēc 13,00 sekundēm, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. Zīmīgi, ka 31 gada vecumā Olivers ticis pie pirmā zelta kādās no nozīmīgākajām sacensībām.

Otro vietu ar rezultātu 13,13 sekundes izcīnīja cits amerikānis Raiens Vilsons, bet trešais ar 13,24 sekundēm bija vietējais krievu sportists Sergejs Šubenkovs.

Līdzšinējais pasaules čempions Džeisons Ričardsons neveiksmīgi nogāza pēdējo barjeru un finišēja vien ceturtais, bet olimpiskais čempions Arjess Merits palika sestais.

Par pasaules čempioni vieglatlētikā pirmdien jau ceturto reizi savā karjerā kļuva Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Adamsa.

28 gadus vecā sportiste kļuvusi par pirmo dāmu, kura pasaules čempionātā individuālajās distancēs triumfējusi četras reizes.

Divkārtējā olimpiskā čempione labākajā mēģinājumā lodi aizgrūda 20,88 metrus, par 47 centimetriem apsteidzot vācieti Kristīnu Švanicu.

Savukārt trešo vietu ar 19,95 metriem izcīnīja ķīniete Lidzjao Guna, kura bronzu saņēma arī 2009.gada pasaules čempionātā un pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lielbritānijas sportiste Kristīne Ohurogu pirmdien izcīnīja dramatisku uzvaru pasaules vieglatlētikas čempionāta 400 metru distancē.

Sportiste, kura pasaules čempionātā triumfējusi arī 2007.gadā, bet pērn Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu, dramatiskā cīņā pēdējos metros minimāli spēja apsteigt Botsvānas sportisti Amantli Montšo.

Gan britu varonei, gan 2011.gada pasaules čempionei tika fiksēts vienāds rezultāts - 49,41 sekunde. Tāds tagad ir arī jaunais Lielbritānijas rekords.

Savukārt bronzas godalgu izcīnīja Krievijas sportiste Antoņina Krivošapka, kura 400 metrus noskrēja 49,78 sekundēs.

Pasaules čempionāts Maskavā ilgs līdz 18.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi