Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pēc pieciem gadiem Rio

Junioru vecumā sasniegti augstvērtīgi rezultāti tikai retos gadījumos ir pirmais bruģakmens ceļā uz lielā sporta virsotnēm - izpētījis sakarības Latvijas vieglatlētikā, pārliecināts ir pazīstamais statistiķis Andris Staģis.

Uzklausot speciālistu viedokļus par Eiropas junioru čempionāta Tallinā medaļnieku nākotnes perspektīvu, Staģa apgalvojums var tikt apstrīdēts. Ideālajā variantā pēc gadiem 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

«Paskatoties uz Krievijas un Baltkrievijas metējiem, man palika iespaids, ka tie jau ir izveidojušies par riktīgiem večiem!» uz repliku, ka jaunajam Eiropas junioru čempionam šķēpmešanā Zigismundam Sirmajam ir acīmredzams potenciāls svaru zālē kļūt par spēcīgāko, sportiste trenere Valentīna Eiduka versiju apstiprināja ar Ziga konkurentu vizuālo raksturojumu. Bet tūlīt arī piebilda. «Muskuļu masa ir jāaudzē uzmanīgi. Lai nepazaudētu tehniskās iemaņas.» Jādomā, lai nu kam, bet Eidukai, kura sagatavojusi pēdējos divus olimpiskos medaļniekus šķēpmešanā Vadimu Vasiļevski un Aināru Kovalu, labi zināms, kā attīstīt Sirmā talantu. Tāpēc viņa gadījumā pagaidām nav pamata bažām, ka pēc straujā lēciena elitē varētu sekot rezultātu stagnācija.

Eiropas junioru vicečempione Līna Mūze ir nokļuvusi prasmīga trenera Andreja Vaivada rokās. Pagaidām Mūza ir tikai retumis pieskārusies svaru stienim, treniņi bijuši balstīti uz spēlēm un stiepšanās vingrinājumiem, no Mūzas nav mēģināts izspiest pēdējo citronu.

Septiņcīņniece Laura Ikauniece ir jūsu vieglatlētikas lielā cerība - tā par bronzas medaļnieci izsakās Igaunijas treneri. Slaidāka par Prokopčuku, ar šūpulī ieliktiem sportiskiem gēniem, jautājums tikai, vai treneris Andis Austrups, kuram Ikauniece ir pirmais lielais lolojums, spēs tikpat prasmīgi slīpēt savu dārgakmeni, kā viņš to ir darījis līdz šim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi